Hírek

Fogyatékkal Élő Gyermeket Nevelő Családok Napja

2017/07/21 - Együtt erősebbek vagyunk A Kárpátaljai Református Egyház (KRE) Hunyadi Attila esperes (Máramaros-Ugocsa Egyházmegye) és felesége kezdeményezésére, a péterfalvai és a tiszabökényi gyülekezetek hathatós segítségével július 8-án első ízben szervezett családi napot a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családok számára. Az eseménynek helyszínt adó Tiszapéterfalvai Vidámparkba ezúttal több mint háromszázötvenen jöttek el, hogy egymás hite által erősödjenek s hálát adjanak az Úrnak megtartó kegyelméért, szeretetéért, gondviseléséért, s hogy együtt hirdessék a találkozó vezérgondolatát: „Együtt erősebbek vagyunk” és „Megtart az Úr keze”.

Istenre hangolódva

2017/07/21 - A KRISZ Beregi Alapszervezete tavaly alakult Beregszász és a környékbeli falvak fiataljaiból. Egyik új keletű programjukat, a Ráhangoló elnevezésű dicsőítő délutánt ősszel szervezeték meg első ízben. A második alkalomra nemrég került sor a beregszászi református templomban.

Konfirmandushét, idén először

2017/07/10 - Az iskolaajtó zárva. Indul a nyár. Kezdődnek a vakációs táborok. Iskoláskorúak, kisebbek és nagyobbak mindannyian megtalálják a kedvükre való programokat a KRE, a KRISZ és a GyEK programajánlói között.  A konfirmandus hetek sorát idén a beregszászi, munkácsi, kajdanói és beregrákosi gyülekezetek közös alkalma nyitotta. A helyszín ezúttal is a legnépszerűbb táborozóhely, a balazséri Béthel központ volt.

Motorozz a gyerekekért!

2017/07/10 - 30 motor, több ezer lóerő, 140 résztvevő, egy sportpálya. Mindezt nem egy akciófilm díszletében kell elképzelnünk. Ez egy július elsejei kép Péterfalváról, ahol a Sámuel Alapítvány és motoros testvéreik újabb találkozót szervezetek gyermekek és felnőttek nagy-nagy örömére.

ÜNNEPI NYILATKOZAT

2017/06/26 - A Magyar Református Egyház Közös Zsinatának ünnepi nyilatkozata, melyet 2017. június 24-i debreceni ülésén fogadott el.   A Magyar Református Egyház Közös Zsinata ma, az 1567-ben tartott debreceni alkotmányozó zsinat 450. évfordulóján, a reformáció 500 esztendejét felidéző emlékévben, Istennek ad hálát egyházunk megtartatásáért, és Őt magasztalja azért a boldog megtapasztalásért, hogy a Szentháromság Isten a világ kezdetétől fogva annak végezetéig megtartja és megoltalmazza kihívott népét.

Elfogadták a Második Helvét Hitvallás új fordítását a magyar reformátusok

2017/06/26 - Létrejöttének 450 évvel ezelőtti mérföldkövére emlékezett a magyar reformátusság június 24-én Debrecenben. A Magyar Református Egyház közös zsinati ülésén elfogadták a Második Helvét Hitvallás, a közösség egyik alapvető hitvallási dokumentumának új fordítását, valamint a kanadai és a luxemburgi református diaszpóra is csatlakozott a határokon átívelő zsinati közösséghez.

Csillagpont: meghosszabbították a kedvezményes jelentkezést

2017/06/23 - Nyolc nappal meghosszabbították a kedvezményes jelentkezési időszakot a Csillagpontra, június 26-án éjfélig még központi étkezést is lehet rendelni a református ifjúsági találkozóra.

Összeül a Magyar Református Egyház zsinata

2017/06/23 - Közös zsinati üléssel és hálaadó istentisztelettel emlékezik meg a Kárpát-medencei reformátusság hitvalló közösségének 450 évvel ezelőtti megalakulásáról június 24-én, Debrecenben.

Zenei hitvallásaink

2017/06/19 - Zengett az ének, Istent dicsérték az 500 éves zsoltárok június 17-én, szombaton a beregszászi református nagytemplomban. A Magyarország Kormánya által létrehozott Reformáció Emlékbizottság egész éves rendezvénysorozattal próbálja továbbadni és átörökíteni hitvalló reformátoraink szellemiségét. Ennek egyik különleges eleme az a tizenegy állomásos koncertsorozat, mely 2016 szeptemberében indult útjára azzal a céllal, hogy bejárja az egész Kárpát-medencét, és református egyházzenei történelmünk félévezredes múltjában kalauzolja el a hallgatót.

„Isten küldött Ukrajnába”

2017/06/16 - Beszélgetés José Bakker holland fizikoterapeutával   Borzsova és Mezővári között nagyjából félúton egy hosszú bekötőút végén található a „Nefejelcs” fogyatékkal élő gyermekek rehabilitációs központja, a két településtől kissé távol eső helyen. Ez az egy-két kilométer azonban eltörpül amellett a több száz mellett, amit holland barátunk, José tett meg a szolgálatért. A fiatal lány egy évet töltött a sérült gyermekek között, nemsoká pedig hazatér szülővárosába. Nemrég vele beszélgettünk erről az egyéves, felejthetetlen kalandról.

Zenei hitvallásaink - zsoltárok a reformációban

2017/06/16 - A Magyarország Kormánya által létrehozott Reformáció Emlékbizottság 2017. június 17-én szombaton 18 órától hangversenyt szervez a beregszászi református templomban. Az alkalmon a Debreceni Kollégiumi Kántus és a Psalterium Hungaricum kórus szolgál Berkesi Sándor és Arany János karnagy urak vezényletével.Műsorfüzet: http://www.kantus.hu/elemek/_500_eves_musorfuzet.pdf

Presbiterek családi napja Balazséron

2017/06/16 - Nagycsaládban élni jó! Nagycsaládban élni jó! – hirdette a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) Presbiterszövetsége családi napjának logója június 11-én Balazséron, amelyet a Reformáció 500. évfordulójának évében a KRE által meghirdetett Reformáció gyermekei program jegyében – a Bethlen Gábor Alap támogatásával – rendeztek meg.

Csillagpont 2017

2017/06/10 - Re:formálj! – a reformáció jegyében zajlik az idei Csillagpont  Július 25. és 29. között Debrecenben rendezik meg a Csillagpontot, mely a reformáció emlékévének legnagyobb református ifjúsági rendezvénye. Csütörtökön este a budapesti Dürer-kertben bemutatták a több száz lelki, kulturális és zenei programot kínáló találkozó témáját, előadóit és nagyszínpados fellépőit.

Akik a nagy nyomorúságból jöttek

2017/06/10 - Beregszászban, a Kárpátaljai Református Egyház Püspöki Hivatalában mutatták be Fodor Gusztáv új könyveit, valamint a Szovjet fogságba hurcolt reformátusok a Kárpát-medencében című tanulmánykötetet is.

Csillagpont

2017/06/07 - http://csillag.reformatus.hu/

Utcai evangelizáció Beregszászon

2017/06/06 - Hat ország, egy nemzet, egy evangélium A Reformáció 500 éves jubileuma alkalmából a beregszászi református gyülekezet utcai evangelizációt szervezett Hat ország, egy nemzet, egy evangélium címmel. Estéről estére megtelt Beregszász főtere, hogy Isten igéjére figyelve együtt készüljön a közösség pünkösd ünnepére.

Utcai evangélizációra készülnek Beregszászon

2017/05/29 - Kedves Testvérek! A Reformáció 500 éves jubileuma alkalmából Beregszász főterén utcai evangelizációt szervez a Beregszászi Református Gyülekezet. 6 ország 1 nemzet 1 evangélium címmel. Az alkalmak a ránk következő héten kedden (május 30-án) kezdődnek 17 órakor. Szeretettel várjuk Önöket is alkalmunkra! Szolgálattevők: Kedden Szenn Péter  lelkész (Horvátország) Szerdán Szabó István püspök (Anyaország) Csütörtökön Géresi Róbert püspökhelyettes (Szlovákia) Péntek Halász Béla püspök (Szerbia) Szombat Zán Fábián Sándor püspök (Kárpátalja) Vasárnap Kató Béla püspök (Románia) - d.e. 10 óra, zárás

A Reformáció Gyermekei Program népszerűsítéséért

2017/05/16 - Cselekvésre fordult az idő Az anyák napja ünnepének kapcsán számos gyülekezetben szerveztek ünnepséget. Május 8-án a Rákóczi Főiskola átriumában a szervezők – a Beregszászi Református Gyülekezet és a Sámuel Alapítvány a Mezővári gyülekezet énekkarának hathatós közreműködésével – mindezt igen színvonalas műsor keretében összekapcsolták a Reformáció Gyermekei Program népszerűsítésével.

Babavárás

2017/05/09 - Konferenciát szervezett a Lídia-kör „Kérjetek és adatik néktek…” (Mt 7, 7) Egy nappal az édesanyák nemzetközi ünnepnapját követően, május 8-án szervezett babaváró konferenciát a Lídia-kör Beregszászban. A Rákóczi Főiskola Fodó Sándor Kulturális Központjában megrendezett alkalomra édesanyákat és édesapákat éppoly szeretettel hívogattak, mint gyermekvállalás előtt álló fiatalokat.

Református énekkarok találkozója tizenhatodszor

2017/05/05 - Énekelt imádság Az az ember, aki tud énekelni, annak szívében ott van a hála is, és az ének által másokat is Istenhez tud vezetni, vallják a református énekkarok találkozójának szervezői, akik immáron tizenhatodik alkalommal rendezték meg ezt az alkalmat. S az ungvári gyülekezet ezúttal is nagyszerű vendéglátónak bizonyult, az érkező kórustagok pedig már ismerősként köszöntötték egymást.

Archívum

Keresés dátum szerint:


Aktualitás beküldése