Pályázatok

A Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) Tanügyi Bizottsága pályázatot hirdet a kárpátaljai református líceumok 8-11. osztályos tanulói számára

2020/12/29 - „BIZONY, JAVAMRA VÁLT A NAGY KESERŰSÉG” (Ézsaiás 38, 17) címmel A pályázat témája a jelenlegi járványhelyzet. A pályamunkák elkészítésének ajánlott szempontjai: Olyan munkákat várunk, amelyekben tükröződik környezetetek mostani állapota: - hogyan változtatta meg életeteket a veszélyhelyzet - hogyan viszonyul mindehhez egy keresztyén ember, keresztyén fiatal  - hogyan hat a betegség és a karantén a családra - a nehéz helyzetben kaptatok-e segítséget, nyújtottatok-e segítséget  - ismertek-e Istent dicsőítő gyógyulás-történeteket - a zúgolódó vagy imádkozó ember a gyakoribb - fontos-e az imádkozás szolgálata  - hiányzik-e a templomi közösség vagy jobb az online istentisztelet - összezárta vagy szétzilálta-e világunkat a járvány Formai követelmények: A dolgozatot elbeszélés, riport, bizonyságtétel, imádság, vagy vers formájában készíthetitek el. A pályamunka maximálisan 3 gépelt oldal lehet, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-ös sorköz. Online formában az ardan9697@hotmail.com e-mail címre küldjétek, neveteket, iskolátokat, osztályotokat feltüntetve, jelige nem szükséges. Díjazás: Az értékes pályamunkák szerzőit jutalmazzuk. Benyújtási határidő: 2021. január 30. A korábban elkészült munkákat január folyamán küldhetitek. Eredményhirdetés, díjátadás: 2021. február Pándy-Szekeres Anna tanárnő KRE tanügyi tanácsos

Felhívás lelkészi vagy vallástanári szakra jelentkezőknek!

2020/10/07 -   Tisztelettel tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy az idei évben is elindul a teológus és vallástanár előkészítő tanfolyam a Kárpátaljai Református Egyház püspöki hivatalában. Várjuk mind azok jelentkezését, akik lelkészi vagy vallástanári szakra szeretnének felvételizni és betöltötték a 18. életévüket. A jelentkezési határidő: 2020. október 30. Szükséges iratok: konfirmációi emléklap, végzettségről vagy az elmúlt félév tanévéről való igazolás, lelkészi ajánlás, önéletrajz (indoklással, hogy miért akar lelkész vagy vallástanár lenni), elérhetőség.   Az iratokat a következő címre várjuk:   UA-90202 Beregszász, Munkácsi u. 83. Tel.: 00380314123460 vagy 0993722159 Badó Krisztina titkárságvezető

A Nagyberegi Református Líceum felvételt hirdet az 5. osztályba a 2020/2021-es tanévben.

2020/08/21 - Szeretettel várjuk azon tanulók jelentkezését, akik számára fontos a színvonalas oktatás és a lelki nevelés; a jó közösség és a biztonság; az Istennel való fejlődés és jövőtervezés. A felvételt nyert diákok a közismereti tárgyakat elmélyülten tanulhatják, művészeti képzésben részesülhetnek, lelki alkalmakon, missziói munkákban, kirándulásokon, hazai és Kárpát-medencei versenyeken vehetnek részt, igény szerint kollégiumi ellátásban részesülhetnek.   A felvételire való jelentkezés online regisztráció útján történik, ami a www.nbrl.com.ua címen, a Felvételi, azon belül az Online jelentkezési lap (https://forms.gle/BVtsoUjQdRH54Ukv8) menüpont alatt érhető el. A felvételi alkalmával egy elbeszélgetésre kerül sor, melyen túl szövegértési és alapvető matematikai készségeket felmérő feladatokat kell a jelentkezőknek megoldaniuk.

Pótfelvételi

2020/07/19 - A Selye János Egyetem Református Teológiai Kara pótfelvételit hirdet a 2020/2021-es évre, Missziológia, diakónia, szociális gondoskodás bakkalaureusi és magiszteri, valamint a Református teológia magiszteri és doktori képzéseinek tanulmányi programjaira.

Felvételi hirdetmény a Nagydobronyi Református Líceumba

2020/01/28 - FELVÉTELI A 2020/2021-es TANÉVRESzeretnél továbbtanulni, de még nem döntötted el, hogy hol?! Szeretnél időtálló,használható tudást szerezni?! Szeretnél egy jó diákközösség részévé válni és egy jólfelszerelt iskolában tanulni?!Akkor vár rád a Nagydobronyi Református Líceum! Iskolánk a református értékeketés használható tudást modern formában adja át a tanulni vágyó fiataloknak.Iskolánk felvételt hirdet a 2020/2021-es tanévreA felvételi időpontja: 2020.május 1. délelőtt 9:00 óra.A 10. osztályba várjuk a felvételizni vágyó diákokat. A jelentkezőknek felvételi vizsgátkell tenniük bibliaismeretből, egyháztörténelemből, magyar nyelvből ésmatematikából, valamint egy szóbeli ismerkedésre kerül sor iskolánk vezetőségévelA felvételi vizsgát előkészítő foglalkozások előzik meg március 21-én, április 4-én, 18-án és 25-én, 9 órai kezdettel.Amennyiben szeretnél jobban megismerkedni iskolánk életével várunk téged ésszüleidet nyílt napunkra március 6-ánJelentkezési határidő április 26.A felvételiről bővebb információt találsz és lelöltheted a jelentkezési lapot iskolánkhonlapján www.dobronyigimi.at.ua

Pályázat kárpátaljai református líceumok 8-11. osztályos tanulói számára

2019/11/24 - A Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) Tanügyi Bizottsága pályázatot hirdet a kárpátaljai református líceumok 8-11. osztályos tanulói számára  A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM HATÁSA SZÜLŐFÖLDEM ÉS CSALÁDOM ÉLETÉRE  címmel   A pályázat témája: az igazságtalan békediktátum hatása és következménye a kárpátaljai magyarság és saját családom életére

Médiaképzést hirdet a Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft.

2019/09/21 - http://ntgn.hu/palyazati_kiiras.pdfA Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. tehetséggondozó pályázatot hirdet tartalomkészítő médiamunkatársak képzésére olyan, az újságírás iránt érdeklődő Kárpát-medencei fiatalok számára, akik az írott, elektronikus vagy a vizuális média valamelyik területén képzelik el jövőjüket.

Felvételi hirdetmény

2019/06/19 - A Sárospataki Református Teológiai Akadémia felvételt hirdet Beregszászi Kihelyezett Tagozatára, katekéta-lelkipásztori munkatárs szakra   Katekéta-Lelkipásztori munkatárs szak (BA képzés, levelező tagozaton; képzési idő: 6 félév) Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 15. A jelentkezéseket a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán kell benyújtani. A szóbeli alkalmassági vizsga időpontja előreláthatólag: 2019. augusztus 31. (szombat)

Konfirmandus focikupa

2019/02/22 - Ha Isten engedi idén újból szeretnénk megrendezni immár 11. alkalommal a Konfirmandus Focikupát. Jelentkezési határidő: a márciusban esedékes lelkész közgyűlés napja (ahol át lehet adni a nevezéshez szükséges dolgokat Sipos Józsefnek). 

Egykép - fotópályázati felhívás

2019/02/14 - Milyennek látod a református egyházat? - fotópályázatot hirdet a Tiszántúli Református Egyházkerület, melynek célja hogy megtaláljuk a Magyar Református Egység Napja (2019. május 18.) kampányfotóját. Készíts fotót a gyülekezetről, ahol élsz, az iskoláról, ahol tanulsz, vagy az intézményről, ahol dolgozol! Mutasd meg, hogy milyennek látod a református egyházat, a hitéletet, a gyülekezet mindennapjait, a templomi, ünnepi pillanatokat. Készíts képeket azokról a református helyszínekről, ahol szívesen fordulsz meg! Örökítsd meg azokat a pillanatokat, amelyek leginkább kifejezik számodra a közösséget Istennel és a testvéreiddel! Fedezd fel, mutasd meg, meséld el, hogy neked mit jelent a hit – akár absztrakt módon is! Pályázhatnak amatőr és profi fotósok egyaránt, korhatárra való tekintet nélkül. A pályázat benyújtási határideje: 2019. március 1. 

Keressük a jövő ifjúsági vezetőit!

2019/01/15 - Érzel magadban elhívást, hogy a református ifjúsággal foglalkozz? Akkor köztünk a helyed. A Zsinati Ifjúsági Iroda és az Exodus 2019-ben is közösen szervezi meg négy alkalmas Ifjúsági Vezetőképzőjét.

FELVÉTELI HIRDETÉS - Nagyberegi Református Líceum

2019/01/15 - A Nagyberegi Református Líceum felvételt hirdet a 8., 9. és 10. osztályba. Azon diákok jelentkezését várjuk, akik 2019-ben fejezik be a 7., 8. vagy 9. osztályt.

Birtokba vehetjük az elfeledett múltat

2018/09/06 - Pályakezdő kutatók, valamint a korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgiatörténeti és egyházművészeti kutatások támogatására írt ki pályázatot az állam. A Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjra október 1-ig lehet jelentkezni. A magyar protestáns múlt gazdagságának és értékeinek mélyebb megismerése, széleskörű bemutatása és megismertetése a saját identitásunk megerősödését segíti.

Koncert

2018/06/28 - Június 29-én 18-tól Beregszászban a főiskola átriumában fellép a hatvani Polifónia Vegyeskar. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.népdal feldolgozások, és XX. századi vers feldolgozások lesznek a repertoárban. 

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia pótfelvételt hirdet a 2018/2019-es tanévre a következő szakokon:

2018/06/28 - Beregszászi Kihelyezett Tagozaton:   1, Katekéta-Lelkipásztori munkatárs szak (BA képzés, levelező tagozaton; képzési idő: 6 félév) Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 17. A jelentkezéseket a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán kell benyújtani. A szóbeli alkalmassági vizsga időpontja előreláthatólag: 2018. szeptember 1. (szombat)

A NAGYDOBRONYI REFORMÁTUS LÍCEUM FELVÉTELT HÍRDET A 2018/2019-es TANÉVRE

2018/02/07 - Intézményünk azon diákok jelentkezését várja, akik 2018-ban fejezik be a 7., 8., és 9. osztályt. A 10.-11. osztályok fizika-matematika, illetve biológia-kémia profillal működnek.

Felvételi hirdetmény - Péterfalvi Református Líceum

2018/01/20 - A Péterfalvai Református Líceum felvételt hirdet a 8., 9. és 10. osztályaiba a 2018-2019-es tanévre Figyelem! Január 27-én nyílt napot tartunk a felvételiző diákok és szüleik számára 10.00 órától! Szeretettel várunk mindenkit. A felvételi vizsgatantárgyakból előkészítő tanfolyam indul (magyar, matematika és bibliaismeret) 2018. február 3-tól minden hétvégén, szombaton, reggel 9.00 órától (helyi idő szerint), napi 3 órában. A tanfolyamon résztvevőknek alkalmanként 20 grivnyát kell beadniuk (fénymásolt feladatlapokat, szendvicset és meleg teát kapnak). Felvételi vizsgatantárgyak a 8. osztályba: -          magyar nyelv és irodalom (írásbeli); -          matematika (írásbeli). A 10. osztályba felvételizőknek ehhez hozzá jön még: -          bibliaismeret, egyháztörténelem, hitvallás, ének (szóbeli). A 8.-ba felvételizőket, kérjük, kísérje el a szülő(k). A felvételiző hozzon magával: -          Bibliát, énekeskönyvet, írószert. A vizsgák időpontja: 2018. április 21. (szombat) A felvételizőknek 2018. április 21.-én 730-ig kell megérkezniük. A jelentkezési lapokat – lelkészi ajánlással (zárt borítékban) – kérjük, jutassák el hozzánk 2018. április 19.-ig. Bővebb felvilágosítást szívesen adunk a líceumban.

FELVÉTELI HIRDETÉS - Nagyberegi Református Líceum

2018/01/16 - A Nagyberegi Református Líceum felvételt hirdet a 8., 9. és 10. osztályba. Azon diákok jelentkezését várjuk, akik 2018-ban fejezik a 7., 8. vagy 9. osztályokat. Iskolánkban a 10-11. osztályok univerzális profillal működnek. Emellett lehetőség van emelt óraszámban elmélyíteni a tudást angol és ukrán nyelvből, matematikából, informatikából, fizikából, kémiából, biológiából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből, földrajzból, egyházi tantárgyakból. A líceum diákjai lelki alkalmakon vehetnek részt. Ifjúsági és szövetségi órák, csendeshétvégék, gyülekezeti látogatások, evangelizációk, keresztyén előadások, istentiszteletek keretében mélyíthetik hitüket. Intézményünkben lehetőség nyílik tanórákon kívüli művészeti képzésre – már 8. osztálytól –, melynek keretében a felvételt nyert diákok hangszer-, ének- és néptánc oktatásban részesülhetnek. A felvételt nyert tanulók számára kedvezményes étkezést és kollégiumi elszállásolást biztosítunk.

Örökségünk a reformáció

2017/12/04 - Irodalmi pályázat a kárpátaljai református líceumok tanulói számára   A Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) Tanügyi Bizottsága a reformáció 500. évfordulója tiszteletére prózaírói pályázatot hirdet a kárpátaljai református líceumok tanulói számára.

A pályázatok a külhoni magyarság szülőföldjén való boldogulásáért

2017/11/23 - Tisztelettel értesítjük, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdette a 2018. évi „A magyar kultúráért és oktatásért”, „Testvér-települési programok és együttműködések”, „Ifjúsági közösségek tevékenységének támogatása”, „Diaszpóra szervezetek támogatása”, „A diaszpórában található, magyar nyelvű oktatást végző szervezetek támogatása” elnevezésű nyílt pályázati felhívásokat. 

Archívum

Keresés dátum szerint:


Aktualitás beküldése