Pályázatok

FELVÉTELI HIRDETÉS - Nagyberegi Református Líceum

2018/01/16 - A Nagyberegi Református Líceum felvételt hirdet a 8., 9. és 10. osztályba. Azon diákok jelentkezését várjuk, akik 2018-ban fejezik a 7., 8. vagy 9. osztályokat. Iskolánkban a 10-11. osztályok univerzális profillal működnek. Emellett lehetőség van emelt óraszámban elmélyíteni a tudást angol és ukrán nyelvből, matematikából, informatikából, fizikából, kémiából, biológiából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből, földrajzból, egyházi tantárgyakból. A líceum diákjai lelki alkalmakon vehetnek részt. Ifjúsági és szövetségi órák, csendeshétvégék, gyülekezeti látogatások, evangelizációk, keresztyén előadások, istentiszteletek keretében mélyíthetik hitüket. Intézményünkben lehetőség nyílik tanórákon kívüli művészeti képzésre – már 8. osztálytól –, melynek keretében a felvételt nyert diákok hangszer-, ének- és néptánc oktatásban részesülhetnek. A felvételt nyert tanulók számára kedvezményes étkezést és kollégiumi elszállásolást biztosítunk.

Örökségünk a reformáció

2017/12/04 - Irodalmi pályázat a kárpátaljai református líceumok tanulói számára   A Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) Tanügyi Bizottsága a reformáció 500. évfordulója tiszteletére prózaírói pályázatot hirdet a kárpátaljai református líceumok tanulói számára.

A pályázatok a külhoni magyarság szülőföldjén való boldogulásáért

2017/11/23 - Tisztelettel értesítjük, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdette a 2018. évi „A magyar kultúráért és oktatásért”, „Testvér-települési programok és együttműködések”, „Ifjúsági közösségek tevékenységének támogatása”, „Diaszpóra szervezetek támogatása”, „A diaszpórában található, magyar nyelvű oktatást végző szervezetek támogatása” elnevezésű nyílt pályázati felhívásokat. 

II. Kálmáncsehi Sánta Márton Fiatal Kutatói és Tudományos Diákköri Konferencia

2017/10/18 - Cím: A reformáció identitást- és közösséget teremtő szerepe 500 éve és napjainkbanHelyszín: Beregszász, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar FőiskolaIdőpont: 2017. december 1., 9:30

„Túl a Tiszán” – ajándékcsomag határon túl élő gyerekeknek

2017/10/05 - A Palánta Sorsfordító Alapítvány pályázatot hirdet „Túl a Tiszán” – Karácsonyi ajándékcsomag határon túl élő gyerekeknek címmel.

A REV gyakornoki programot hirdet

2017/09/08 - A Református Egyházak Világközössége (REV) 2018. január 1-től egy évre keres gyakornokot hannoveri irodájába. A jelentkezési határidő október 15-én jár le.

Szavalóverseny

2017/02/10 - A Tőkés László Alapítvány a reformáció 500. évfordulója alkalmából szavalóversenyt hirdet a kárpátaljai magyar líceumok, gimnáziumok, közép- és általános iskolák diákjai számára. A döntő résztvevői: a Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium, a Zilahi Református Gimnázium, a Szatmárnémeti Református Gimnázium, a kárpátaljai és a felvidéki magyar iskolák. Az elődöntőre Kárpátalján a Nagydobronyi Református Líceumban kerül sor : 2017. március 24.

Továbbtanulási lehetőségek a SJE Református Teológiai Karán - 2017/2018

2017/02/01 - Selye János Egyetem Református Teológiai Kar Bratislavská cesta 3322, Komárno, 945 01, tel.: 035/3260633, 035/3260656 e-mail: so.rtf@ujs.sk, www.ujs.sk A felvételi jelentkezési lap beadásának határideje: 2017. március 31. – nappali tagozat (Bc. képzésre) 2017. június 30. – nappali tagozat (Mgr.) valamint nappali és levelező tagozat ( PhD képzés)

A Mezővári Nefelejcs Fogyatékkal Élő Gyerekek Rehabiltációs központja pályázatot hirdet

2017/01/25 - 1.       A Mezővári Nefelejcs Fogyatékkal Élő Gyerekek Rehabiltációs központja pályázatot hirdet óvodapedagógus vagy gyógypedagógus állás betöltésére.   Elvárás: óvodapedagógusi vagy gyógypedagógusi végzettség. Korhatár: már gyakorlott, de kezdő pedagógusokat is szívesen fogadunk, akik úgy érzik, hogy hátrányos helyzetű gyerekekkel tudnának foglalkozni. Speciális képesítés előnyt jelent. Vallás: református 2.       A Mezővári Nefelejcs Fogyatékkal Élő Gyerekek Rehabiltációs központja pályázatot hirdet gyógymasszőr vagy masszőr állás betöltésére. Elvárás: masszőr végzettség. Korhatár: már gyakorlott, de kezdő masszőröket is szívesen fogadunk, akik úgy érzik, hogy hátrányos helyzetű gyerekekkel tudnának foglalkozni. Vallás: református   Elérhetőség: Badó Krisztina, titkárnő, Püspöki Hivatal Tel. 0501502933

A Nagyberegi Református Líceum felvételt hirdet a 2017/2018-as tanévre

2017/01/24 - A Nagyberegi Református Líceum azon diákok jelentkezését várja, akik 2017-ben fejezik be az általános iskola 7., 8. vagy 9. osztályát.

A Reformáció Emlékbizottság pályázata a Reformáció 500. évfordulójára

2016/12/05 - A reformáció 500 éves jubileumára készülve a Reformáció Emlékbizottság nevében az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt programtámogatásra kiírt pályázatot hirdet.   A kiírás célja a reformáció kezdetének 500. évfordulójára készülve a jubileummal kapcsolatos megemlékezések, rendezvények, ismeretterjesztő programok ösztönzése, támogatása. Beküldési határidő: 2017. január 15. PÁLYÁZATForrás: reformatus.hu

Egyéves gyakornoki programot hirdet a REV

2016/10/03 - A Református Egyházak Világközössége (REV) 2017. január 1-től egy évre keres gyakornokot hannoveri irodájába. A jelentkezési határidő november 1-én jár le.

Az MRSZ meghirdeti a Nyilas Misi Ösztöndíj Programot

2016/09/20 - A tehetség kincs! Kiemelkedően tehetséges vagy egy tantárgyban, művészeti ágban vagy sportban? Segítünk álmaid megvalósításában! Pályázd meg a Nyilas Misi Ösztöndíjat, hogy havi támogatásban részesülhess tehetséged kibontakozásában!

Ó-IÓ-CIÓ-ÁCIÓ-FORMÁCIÓ-REFORMÁCIÓ - Hitvallás és szabadság - Kárpát-medencei rajzpályáza

2016/09/20 - A Református Pedagógiai Intézet a Reformáció Emlékbizottsága támogatásával rajzpályázatot hirdet a református és evangélikus felekezetű óvodásoknak, alsó és felső tagozatos általános iskolai és középiskolai diákoknak. A pályázat témája: Hitvallás és szabadság - avagy Mit üzen Nekem a reformáció? Mit jelent számomra, hogy református/evangélikus vagyok? A kiírás ITT érhető el!

ÚJ FELHÍVÁSOK A REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG KIÍRÁSÁBAN

2016/09/06 - A reformáció 500 éves jubileumára készülve a Reformáció Emlékbizottság nevében az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatot hirdet négy terület támogatására. Pályázni a következő területekre lehet: • tudományos könyvek (és szakfolyóiratok tematikus számai) kiadásának támogatására (REB-16-2-KÖNYVKIADÁS),http://www.emet.gov.hu/felhivasok/reformacio_emlekbizottsag16/  • tudományos ülésszak (konferencia, kongresszus, szimpózium, kerekasztal, műhely stb.) szervezésének és lebonyolításának támogatására (REB-16-2-KONFERENCIA), • tudományos kutatások támogatására (REB-16-2-KUTATÁS),http://www.emet.gov.hu/felhivasok/reformacio_emlekbizottsag14/  • nyílt programtámogatásra (REB-16-2-PROGRAM).http://www.emet.gov.hu/felhivasok/reformacio_emlekbizottsag13/ 

Gazdaságfejlesztési céllal az Egán Ede Jótékonysági Alapítvány

2016/08/20 - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gazdaságfejlesztési céllal az Egán Ede Jótékonysági Alapítvány kiírásában A Magyar Kormány célja, hogy támogassa a kárpátaljai emberek gazdaságfejlesztési céljait, a helyi mezőgazdasági termelés, a turizmus, és a kisvállalkozások erősítését. Már az idei évben mintegy ezer kárpátaljai vállalkozás részesülhet vissza nem térítendő támogatásban 2 milliárd forint összértékben. A cél, hogy a támogatás eljuthasson mindenkihez, akinek van fejlesztési célja a gazdaságában, a turizmus területén, vagy egyéb kis- és középvállalkozás formájában. A pályáztatás lebonyolításáért az Egán Ede Jótékonysági Alapítvány felel, melynek tagja a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a történelmi egyházak, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, valamint Magyarországról a Magyar Nemzeti Kereskedőház képviselője is. 

A Sárospataki Teológia felvételi hirdetménye

2016/07/15 - A Sárospataki Református Teológiai Akadémia felvételt hirdet a 2016/2017-es tanévre a következő szakokon:     1, Teológia szak – Teológus szakirány (osztatlan MA képzés, nappali tagozaton; képzési idő: 10 félév) 2, Teológia szak – Lelkész szakirány (osztatlan MA képzés, nappali tagozaton; képzési idő: 12 félév) 3, Katekéta-Lelkipásztori munkatárs szak (BA képzés, nappali- és levelező tagozaton, valamint a beregszászi kihelyezett tagozaton; képzési idő: 6 félév) 4, Református közösségszervező szak (BA képzés, levelező tagozaton; képzési idő: 6 félév) 5, Teológia MA szak (hitéleti alapszakra épülő képzés, levelező tagozaton; képzési idő: 4 félév)

Tanulj, pályázz, nyerj!

2016/06/02 - Bevezetés az európai uniós források rendszerébe címmel az MFK Magyar Fejlesztési Központ nonprofit Kft. a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával együttműködve széleskörű ismereteket nyújtó rendezvénysorozatot tart 2016. június 21-22-én Beregszászon, Nagydobronyban és Nagyszőlősön.

Mentor képzés

2016/06/02 - KRISZ - Barnabás csoport Napjainkban mérhetetlenül nagy szükség van arra, hogy a vezetők képzése és fejlesztéseterén az inspiráló emberi kapcsolatok visszakerüljenek az eszköztárunkba. Intézmények,kurzusok és szakkönyvek fontosak, de továbbra is a hiteles, inspiráló szerepmintákat adóemberi kapcsolatok felbecsülhetetlen értékűek egy fiatal vezető formálódásában. Ehhezbiztosít elméleti és főleg módszertani alapokat ez a képzés.

„Így szól hozzám a Biblia” pályázat 2016

2016/05/30 - A Parakletos Könyvesház pályázatot hirdet, melynek keretében missziós szervezetek, egyházak, intézmények, alapítványok kaphatnak ingyenesen szétosztható gyermekkönyveket. Elsősorban olyan pályázókat várunk, akik az alábbi célcsoportok között végeznek egyházi vagy missziós szolgálatot: hátrányos helyzetűek, roma gyerekek és családok, gyermekotthonok, utcai, lakótelepi misszió, értelmileg sérült és fogyatékkal élő gyerekek.

Archívum

Keresés dátum szerint:


Aktualitás beküldése