Beregszászi Kálvin János Református Szakkollégium

Köszönetnyilvánítás

2024-06-11 13:57:35 /

A Beregszászi Református Egyházközség köszöni a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek és a Magyar Kormánynak, hogy a gyülekezet gondviselésében lévő Kálvin János Református Szakkollégium működtetését támogatta a 2023-as év során a BGA/301/2023 ikt. sz. támogatás keretében.

A támogatás segítségével a kollégium közüzemi kiadásainak részét fedezhettük, valamint a kollégium munkatársainak bérézését biztosíthattuk az év során.

A kollégium fenntartása és működtetése hosszú távú terveink között szerepel, hiszen Kárpátalja egyetlen magyar felsőfokú intézményének a diákjait biztosíthatjuk lakhatási lehetőséggel.

Sajnos Ukrajnában a hozzánk hasonló intézmények működési költségei nem támogatottak az állam részéről, így szeretnénk a jövőben is folytatni a pályázati projektjeinket, melyek által segítséget nyújthatunk a kárpátaljai magyar fiataloknak és a szüleiknek, mivel a beutazás és a lakásbérlés nagyon megterhelő anyagilag a gyermekeiket taníttatni vágyó szülők számára.

Úgy gondoljuk a kollégium működtetése nagyon kedvező és eredményes, ennek érdekében szeretnénk folytatni annak fenntartását a jövőben is.