Egységes Lelkészképesítés

2016. Apr 22., szerző: Adminisztrátor

Július 31-ig lehet jelentkezni az őszi egységes lelkészképesítő, honosító, illetve különbözeti vizsgára.

Az Egységes Lelkészképesítő Bizottság várja mindazon egyháztagok jelentkezését, akik valamely lelkészképző intézetben református lelkészi egyetemei oklevelet szereztek, de lelkészképesítő vizsgát még nem tettek, és akik református lelkészi képesítést kívánnak nyerni, vagy akik lelkészi képesítésüket honosítani szeretnék, valamint a Magyarországi Református Egyházban lelkészi állást kívánnak betölteni.

Közleményükben azt írják: az írásbeli vizsgaanyag elkészítéséhez a bizottság a mellékelt szempontsor alapján segítséget nyújt. A benyújtott vizsgaanyag értékelésére, illetve számonkérésére szintén a mellékelt szempontrendszer szerint kerül sor; beküldése papíralapon (3 példányban) lefűzve, és elektronikus adathordozón (CD), jeligével ellátva történik."

A jelentkező köteles a szabályrendelet szerinti igehirdetés elkészítésére és benyújtására valamely szeptemberi vasárnapra kiírt igeszakasz alapján a Bibliaolvasó Kalauz vagy a perikóparend szerint. A kazuális igehirdetési vázlat, a katechetikai munkaterv, valamint az egyház és társadalom témakör tekintetében a vizsgára készülés a mellékelt szempontsor és tételsor alapján kerül számonkérésre.

A vizsga helyszíne a Magyarországi Református Egyház zsinati székháza (Budapest XIV., Abonyi u. 21.), ideje 2016. szeptember 13-14. Jelentkezési határidő (a jelentkezés postára adása; tértivevénnyel): 2016. július 31.

Részletek a bizottság közleményében és a lelkeszkepesites@reformatus.hu e-mail címen, valamint a +36 30 395 5801-es telefonszámon.

reformatus.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.