A kárpátaljai gyermekekért énekel Boogie a Nagytemplomban

2015. Nov 25., szerző: Adminisztrátor

November 28-án ad koncertet a debreceni Nagytemplomban Csemer Boglárka, Boogie, aki ebben az évben képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekesnő jótékonysági koncertre utazik a cívisvárosba, hogy műsorával a Kárpátalján élő családokat támogassa. A koncertet a Dorcas Aid Segélyszervezet szervezi. Interjú Kiss Ábel Lukáccsal, a szervezet programszervezőjével:

Milyen módon támogatja a Kárpátalján élőket a Dorcas?

Nagyon sok szempontból nyújt támogatást a kárpátaljaiaknak a Dorcas, így például táboroztatással, élelmiszergyűjtéssel! Igazán a szívünkön viseljük az ott élők sorsát, nagyon fontos számunkra, hogy érezzék a szeretetet innen Magyarországról és szeretnénk, ha megkapnák mindig azt a segítséget, amire éppen szükségük van.

Más segélyszervezet is támogatja a rászoruló kárpátaljai családokat, így például a Magyar Református Szeretetszolgálat. Milyen a kapcsolat a Szeretetszolgálattal és tágabb értelemben a Magyarországi Református Egyházzal?

A Református Egyházzal nagyon szoros a kapcsolata a Dorcas Segélyszervezetnek, mindig is az volt. A Magyar Református Szeretetszolgálattal pedig számos közös projektünk van, így például a kék vödör akció, amin keresztül tartós élelmiszert gyűjtünk, többek között a kárpátaljai családoknak.

A jó viszonynak köszönhető, hogy a koncert helyszínéül a Nagytemplomot választották?

A Nagytemplom egy szimbólum Debrecenben és központi helyet foglal el illetve szerepet tölt be a debreceni emberek szívében, éppen ezért szerettük volna, hogy itt adjon koncertet Boogie a kárpátaljai családokért.

Hogyan sikerült megnyerni ennek az ügynek Boogie-t?

Tulajdonképpen nagyon könnyű volt megnyerni, hiszen az ő dala, a Wars for nothing is erről szól, konkrétan a háború értelmetlenségéről. Nagyon örülünk, hogy a kárpátaljai gyermekek megsegítése mellé állt ezzel a koncerttel.

A helyszín miatt nem mindegy milyen dalok csendülnek fel. Milyen repertoárral készül Csemer Boglárka?

Nagyon reméljük, hogy Boogie széles körben hoz a slágereiből és abból a repertoárból, amit ő szokott előadni. Biztosak vagyunk benne, hogy ez nem csak illik, hanem meg is erősíti azt, és teljes összhangban van azzal, amit a Nagytemplom képvisel.

Mikor lesz a koncert és mire fordítják pontosan a befolyt összeget?

A koncert pontos helyszíne a Nagytemplom, időpontja pedig november 28-a, 17 óra. Jegyeket lehet még vásárolni a jegy.hu-n és itt Debrecenben, a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban. A befolyt összeggel a kárpátaljai gyermekeknek szóló táborozási projektünket támogatjuk. Reméljük minél többen a kezdeményezésünk mellé állnak és eljönnek a koncertre!
ttre.hu 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.