FELVÉTELI HIRDETMÉNY

2022. Jan 21., szerző: Adminisztrátor

A Nagyberegi Református Líceum felvételt hirdet az 5., 6., 7., 8., 9. és 10. osztályba. Azon diákok jelentkezését várjuk, akik 2022-ben fejezik be a 4., 5., 6., 7., 8. vagy 9. osztályt.  

2022. február 5-e és április 9-e között, szombatonként, előkészítő foglalkozásokat tartunk a felvételi tárgyakból: magyar nyelvből és irodalomból, matematikából és bibliaismeretből. Az előkészítő díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

 

A líceumban 2022. március 12-én 10 órai kezdettel nyílt napot tartunk, mely során az érdeklődők betekintést nyerhetnek a líceumi oktatásba és mindennapokba, részletes tájékoztatást kaphatnak a felvételiről és a szerezhető többletpontokról. Nyílt napunkra szeretettel várjuk a felvételizni kívánó diákokat, szüleiket és minden érdeklődőt.

 

A felvételire és az előkészítő foglalkozásolkra való jelentkezés online regisztráció útján történik, ami az intézmény honlapján, a Felvételi menüpont alatt érhető el Online jelentkezési lap címszó alatt 2022. január 17-e és április 21-e között.

A felvételire való jelentkezés határideje: 2022. április 21.

            A felvételi vizsgák időpontja: 2022. április 23., 8.00 óra.

A felvételi vizsga díjtalan.

További részletes tájékoztató a felvételivel kapcsolatban az iskola honlapján, a www.nbrl.com.ua címen és líceumunk Facebook-oldalán érhető el.

Kérdéseiket az nbrl.kre@gmail.com e-mail címre várjuk.

Címünk: 90242 Nagybereg, II. Rákóczi Ferenc út 80.

Mobil: +380 99 423 41 45

Iskolánkban az oktatás univerzális profilizáció szerint történik. A 10. és 11. osztályban humán és reál szakirány szerinti csoportbontásban oktatunk, aminek köszönhetően a választott szakiránynak megfelelően, emelt óraszámban tanulhatják a diákok a közismereti tárgyakat. Emellett lehetőség van a fakultációk keretében, emelt óraszámban elmélyíteni a tudást angol, német, ukrán és magyar nyelvből, irodalomból, matematikából, informatikából, fizikából, kémiából, biológiából, történelemből, földrajzból, egyházi tantárgyakból.

Egyházi fenntartású intézményként lehetőségünk nyílik az egyházi tárgyak órarendebe történő beintegrálására, így a líceumi tanórák sorában vallásóra, bibliaismeret, egyházi ének tantárgyak, emellett konfirmandus órák is oktatva vannak. A líceum diákjai lelki alkalmakon vehetnek részt. Ifjúsági és szövetségi órák, csendeshétvégék, gyülekezeti látogatások, evangelizációk, keresztyén előadások, istentiszteletek keretében mélyíthetik hitüket, kátéórákon vehetnek részt.

Intézményünkben lehetőség nyílik tanórákon kívüli művészeti képzésre, melynek keretében a felvételt nyert diákok gitár, zongora, ének, néptánc és festészet oktatásban részesülhetnek.

A diákok kirándulásokon, cserediák programokban és missziós munkákban vehetnek részt, különféle ösztöndíjban részesülhetnek. Ukrajnai, magyarországi és Kárpát-medencei tanulmányi versenyeken, műveltségi vetélkedőkön mérethetik össze tudásukat. Az érettségizők pályaorientációs előadások, személyes tanácsadások formájában kaphatnak segítséget a továbbtanulásukhoz, a felvételi ügyintézéshez.

A felvételt nyert tanulók számára kedvezményes étkezést és kollégiumi elszállásolást biztosítunk, az alsóbb osztályoknak lehetőség szerint segítünk a beutazásban.

 

Az 5., 6. osztályba felvételizőknek kommunikációs és alapvető matematikai készségekről, valamint szövegértésről kell számot adniuk.

A 7., 8. és 9. osztályba felvételizőknek matematikából, magyar nyelv és irodalomból kell felvételi vizsgát tenniük, amit az általános iskola 5–6., 5–7. és 5–8. osztályainak a tananyaga alapján állítunk össze.

A 10. osztályba felvételizőknek matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, valamint bibliaismeretből kell felvételi vizsgát tenniük az 5–9. osztály tananyaga alapján.

A felvételi eljárás során lehetőség van többletpontok beszámítására. A többletpontokról részletesen a líceum honlapján olvashatnak.

 

A felvételi vizsga napjáig benyújtandó dokumentumok:

-        lelkészi-hitoktatói ajánlólevél

-        a születési bizonyítvány vagy személyi igazolvány, valamint az identifikációs kód másolata;

-        az elmúlt 3 év versenyei során szerzett dobogós oklevelek másolata.

 

 

 

Szeretettel várja a felvételizőket

a Nagyberegi Református Líceum és Diákotthon!

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.