Egyházmegyei gyermektábor az MRSZ támogatásával - Kikapcsolódás, töltekezés – Isten közelében

2024. Aug 12., szerző: Adminisztrátor

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) támogatásával, a Beregi Református Egyházmegye szervezésében idén immáron második alkalommal rendeztek nyári gyermektábort a Nagyberegi Református Líceum bázisán. Ezúttal negyven gyermek számára szólt öt napon át az Isten igéje, emellett számtalan igazi tábori hangulatot idéző foglalatosság várta az ide érkezőket.

Mint Fodó Anett táborvezető elmondta, az MRSZ által támogatott táborba elsősorban szociálisan nehezebb helyzetben élő gyermekeket hívtak meg, illetve olyanokat, akiknek nincs más nyaralási lehetőségük. A programról szólva elmondta, hogy idén Jézus példázatai – a magvető, a kőszikla, a 10 szűz, a talentumok, az igazi szőlőtő – állnak a középpontban. Ezek alapján igyekeznek rávezetni a gyerekeket a nekik szóló üzenet felismerésére, így többek között arra: melyik talaj vagyok én? Milyen lehetőség van a változásra? Milyen talajra építem az életem? Mit jelent gyermekként felkészülni a Jézussal való találkozásra, a menyegzőre? Hogyan ismerhetem fel az értékeimet, a talentumaimat s miként élek azokkal? S elvezetni őket annak felismeréséhez, hogy csak Jézusban van megmaradásunk. Mindezeket aranymondásokkal erősítették meg.

Persze emellett igen színes, szórakoztató programok, élménypedagógiai játékok, ugrálóvár, körhinta, kutyás foglalkozás, kézműveskedés, sportolás, vetélkedés, medencézés, fagyizás, esti Just Dance parti, tábortűz, filmnézés is várta a gyerekeket. Az egyik nap pedig kirándulásra is sor került: a Tiszacsomai Látogatóközpontban lehetőség nyílt lovaglásra, lovas kocsikázásra, íjászatra, népi játékok kipróbálására, s egy nagyon finom ebédet is elfogyaszthattak itt. Táborlátogatásunk során – a reggeli áhítatot követően – éppen vizes napot tartottak, és a nagy hőségben valamennyien nagyon élvezték, hogy játék közben „elázhattak”. A résztvevők közül sokaknak ez a tábor jelentette a nyaralást.

Tóth László, a Beregi Református Egyházmegye esperese, a mostani tábornak otthont adó Nagyberegi Református Líceum lelkészigazgatója elmondta: fontosnak tartják, hogy a hittanos gyerekek, a gyülekezetek ifjúsága számára nyáron is biztosítsanak olyan lehetőségeket, ahol Isten közelében lehetnek, töltekezhetnek és egyben kikapcsolódhatnak. Ezt a célt szolgálják többek között a gyülekezetekben megszervezett Vakációs Bibliahetek, az örömhírklubosok, az ifisek, a konfirmandusok stb. táborai. Sok fiatal van, akik emellett tantárgyi vetélkedőkön, különböző megmérettetéseken elért eredményeik alapján akár több táborban is részt vehetnek, viszont nem kevés azok száma, akik adottságaik, családi helyzetük stb. miatt mindebből kimaradnak. Köszönet az MRSZ támogatásának, a mostani tábor számukra nyújt felejthetetlen élményszerzésre lehetőséget.

Kovács Erzsébet

karpatinfo.net

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.