KOEN bemutatók Kárpátalján

2010. May 06., szerző: Adminisztrátor

Immár harmadik éve szervezi helyi munkacsoport a KOEN alapítvány Vakációs Bibliaheteinek bemutatóját Kárpátalján. A tavalyi év hagyományához híven idén is három helyszínen (Eszeny, Beregszász, Tivadarafalva) terítették meg a lehetőségek asztalát a gyerekhetek szervezői számára.

Sarie Luteijn idei programját, amely a „Jertek, ünnepeljünk!” címet viseli, a Csányi Erzsébet lelkipásztor vezette vajdasági munkacsoport dolgozta fel. A kárpátaljai bemutatókon a program ismertetését Tóth László lelkipásztor vállalta magára, Nagy Zita javasolt kézimunkákat, illetve módszereket az aranymondások tanításához. Vojtku Beatrix és Keresztyén Anett a szemléltetést készítette el nagy ötletességgel. Demeter-Nyigriny Adrienn a játékokhoz csinált kedvet, Olasz Tímea az énekeket mutatta be. Tihor Melinda és Balog Marianna a történetek előadásához adott ötleteket. A bemutató végén a gyülekezetek képviselői elvihették a KOEN alapítvány felajánlásából származó eszközöket, a programot leíró kézikönyvet, és egy CD-t, amely az ötletek széles tárházát tartalmazva számtalan utat ajánl az evangélium üzenetének eljuttatásához.

A három bemutatónapon közel száz gyermekmunkás vett részt, 90 gyülekezet képviseletében. Az előzetes felmérések szerint több, mint 7500 gyermek kaphat ízelítőt a nyár folyamán a biblia ünnepek (páska, sátoros ünnep, kánai mennyegző, pünkösd, királyi lakoma) hagyományaiból, hangulatából.

Képek az eszenyi bemutatóról:

www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=2688

picasaweb.google.com/reformatus.rat/20100427KOEN#

www.reformatus.com.ua/lap/tanulmanyibizottsag/index.php?m=galeria&a=view&i=1096

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.