Balatonfenyvesen táboroztak a kárpátaljai fiatalok

2024. Aug 12., szerző: Adminisztrátor

Idén 16. alkalommal került megrendezésre a Kárpát-Medencei Református Ifjúsági Találkozó Balatonfenyvesen, amelyen 40 fiatal képviseltette magát egyházkerületünk több gyülekezeteiből(Balazsér, Beregardó, Jánosi, Feketepatak, Nagydobrony, Nagypalád, Péterfalva, Tiszaújlak, Verbőc). A július 29-augusztus 3. között megrendezésre kerülő ifjúsági tábor fő témája a „Kié vagyok?”címet viselte, melynek alapjául a Miatyánk befejező része szolgált: „…mert tiéd az ország, a hatalom, és dicsőség mindörökké. (Mt 6.13)”.

Az egyhetes alkalmon mintegy 250 református magyar fiatal vett részt szerte a Kárpát-Medence országaiból, ahol egy héten keresztül kereshették közösen a téma kérdésére a választ az ige alapján. A délelőtti előadásokat és csoportbeszélgetéseken túl, lehetőség nyílt a fiataljainknak Kaposvár belvárosában kirándulni, valamint a helyi vezető lelkipásztor, dr. Petró László tartott rövid beszámolót a gyülekezet történetéről, és jelenlegi életéről. A hetet számos program színesítetté, úgymint a dicsőítés, sportjátékok és –versenyek, tehetségkutató, táncház, filmnézés, és természetesen minden délután lehetőség nyílt a fürödni a Balatonban, amit a fiatalok nagy örömmel használtak ki.

A hét folyamán Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, és Hajdú Zoltán Levente, a Missziói Szolgálat főigazgatója tett látogatást a táborba, ahol bizonyságot tettek a fiataloknak a saját elhívásukról és szolgálatba állásukról.

A hét záró estéje az elcsendesedésről, bűnbánatról szólt, amit zsoltáréneklések, és felolvasások tettek mélyebbé. Ezt úrvacsora követette.

Köszönetünket fejezzük ki a Kaposvári Református Egyházközségnek, hisz az ő támogatásuk és jóvoltuk által valósulhatott meg ez a hét a kárpátaljai református fiatalok számára. Feltöltődve, tele élményekkel, új barátságokkal térhettünk haza ki-ki saját gyülekezetébe, továbbvive a megmaradás egységét.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.