Áhitat a zsinati ülés kezdetén

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2024-06-27 - 21:13

Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke áhítattal szolgált a KRE zsinatának június 27-i ülésén.


Az igei gondolatokat az alábbiakban foglaltuk össze:


Textus: 2Királyok 4, 1-7.


Isten igéje szól hozzánk arról, hogy még mindig van reménységünk, nem fogyott el az Isten kegyelme, az Úrnak van megoldása a mi problémáinkra. Furcsa, hogy voltak próféta tanítványok. A Királyok könyvében többször hallunk róla, volt olyan, amikor Illéssel és Elizeussal 50 próféta tanítvány ment. Voltak próféta tanítványok.


Egy héttel ezelőtt csütörtökön, pénteken, Svájcban voltam egy konferencián, amin az Európai Református Egyházak vezetői gyűltek össze. Új európai vezetőket választottunk és a választáson túl az volt a két napnak a témája, hogy református öntudat és milyen is a református öntudat? Arra a kérdésre keresve a választ, hogy ki vagyok én? Egy ghánai református ember tartott előadást, egy német professzorasszony tartott előadást a református öntudatról, a református önazonossági kérdésről. Azt tapasztaljuk Európában, hogy egyre kevésbé tudják az emberek, mit jelent reformátusnak lenni, mit jelent a múlt és mit jelent a jelenben helytállni. Beszélnek lélekbúvárok, különböző szakterületű specialisták, hogy az öntudat, az önmegvalósítás milyen fontos, de vajon tudjuk-e azt, hogy kik vagyunk?


 


A teljes hír megtekintése