Felhívás a járvány rohamos terjedése miatt

2020. Nov 07., szerző: Adminisztrátor

A Kárpátaljai Református Egyház a koronavírus rohamos terjedése miatt  a következő ajánlásokat javasolja gyülekezeteink és tagjaik egészségének védelme érdekében:

- Azokban a templomokban és gyülekezeti termekben, ahol nem biztosítható a rendelkezésekben előírt távolságtartás, vasárnap több alkalommal tartsanak istentiszteletet a zsúfoltság elkerülése érdekében. Az istentiszteletek között legyen megoldva a szellőztetés és  a padok fertőtlenítése.

- A templomban kötelező a helyes maszkviselés.

- Az eddigiek szerint nyomatékosan kérjük, hogy az istentisztelet előtt és után  tartózkodjanak a kézfogástól.

- Kérjük, hogy ahol a lelkipásztor megbetegedett vagy karanténba került, ne tartsanak személyesen istentiszteletet, hanem lehetőség szerint az online térben tartsák meg az alkalmakat vagy éljenek a helyettesítés lehetőségével.

- Kérjük, hogyha a településen a magas számú megbetegedés miatt közvetlen fertőzésveszély áll fenn, szintén mellőzzék a személyes közösséget és tartsanak online istentiszteletet!

Ezeket a lehetőségeket hirdessék gyülekezeti webes elérhetőségeken (honlap, Facebook-oldal, weblap, hirdetőtábla).

- Hirdetjük, hogy a Pulzus rádióban (Pulzus Fm 92.1, interneten: http://www.pulzusfm.eu/) minden hétköznap 17 órától istentiszteletet hallgathatnak, valamint 10 órától a Határtalan című Kárpát-medencei református egyházak műsora, vasárnap pedig 11 órától istentisztelet hallható.

- Hordozzuk imádságban a betegek gyógyulását, az ápolókat, mentősöket, orvosokat, a teszteket ellenőrző laboratóriumok munkatársait. Imádkozzunk és kérjünk, hogy a döntéshozók bölcs és felelős intézkedéseket hozzanak. 

- Imádkozzunk a nehéz helyzetbe került családokért, a türelemért, a gyászolóknak vigasztalásért.

- Imádkozzunk, Isten igéjének terjedéséért, hogy minél többen találjanak békességre, megváltásra az Ő egyszülött fia által. 

"Isten a mi oltalmunk és erõsségünk! igen bizonyos segítség a nyomorúságban." Zsoltárok 46,2

2020. november 7.

A Kárpátaljai Református Egyház Elnöksége

KÖRLEVÉL: 

Nagytiszteltű Lelkipásztorok!

Kedves Lelkésznők!

Sajnos a koronavírus egyre erőteljesebben kezd megjelenni az egyházközségeink tagjai között, nem kímélve a lelkészeinket és családjaikat sem. Vannak, akiknél enyhébb lefolyású a betegség, és csak otthoni karanténra van szükségük, de vannak olyanok is, akik kórházi kezelést ígényelnek, mert napokig tartó magas lázzal és oxigénhiánnyal küzdenek. Imádkozzunk a mielőbbi felépülésükért.
Az egyházakra és a gyülekezetekre most is egyre nagyobb felelősség hárul, ezért a lelkipásztoroknak és a presbitériumoknak komoly óvintézkedéseket kell meghozniuk a lakosság és saját maguk egészségének a védelme érdekében. Két hete arra kértünk mindenkit, hogy tegyék kötelezővé a szájmaszk és a fertőtlenítő használatát a templomokban, és tartsák be a 1,5 méteres távolságot a padokban. Akik ezt nem tudják biztosítani, azokat arra kértük, hogy az istentiszteleteket  november 1-től online formában folytassák. Az egyházkerület elnöksége ezt a javaslatot most is fenntartja. Mindenkit arra kérünk, hogy a járványügyi szabályokat komolyan tartsuk be. Óvjuk az időseket és a krónikus betegeket. Mellőzzük továbbra is az egyháztagokkal való kézfogásokat. 
A kazuális szolgálatokkal kapcsolatban is tartsuk be a hatályos rendelkezéseket (esketés, temetés, keresztelés). Vigyázzunk magunkra és egymásra.

„Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban.” Zsolt 46,1

Testvéri szeretettel és jó egészséget kívánva mindnyájunknak: Zán Fábián Sándor a KRE püspöke Nagy Béla a KRE főgondnoka

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.