Felhívás a járvány rohamos terjedése miatt

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2020-11-07 - 21:08

A Kárpátaljai Református Egyház a koronavírus rohamos terjedése miatt  a következő ajánlásokat javasolja gyülekezeteink egészségének védelme érdekében:


- Azokban a templomokban és gyülekezeti termekben, ahol nem biztosítható a rendelkezésekben előírt távolságtartás, vasárnap több alkalommal tartsanak istentiszteletet a zsúfoltság elkerülése érdekében. Az istentiszteletek között legyen megoldva a szellőztetés és  a padok fertőtlenítése.


- A templomban kötelező a helyes maszkviselés.


- Az eddigiek szerint nyomatékosan kérjük, hogy az istentisztelet után elköszönéskor tartózkodjanak a kézfogástól.


- Kérjük, hogy ahol a lelkipásztor megbetegedett vagy karanténba került, ne tartsanak személyesen istentiszteletet, hanem lehetőség szerint az online térben tartsák meg az alkalmakat.


- Kérjük, hogyha a településen a magas számú megbetegedés miatt közvetlen fertőzésveszély áll fenn, szintén mellőzzék a személyes közösséget és tartsanak online istentiszteletet!


Ezeket a lehetőségeket hirdessék gyülekezeti webes elérhetőségeken (telefon, honlap, Facebook-oldal, hirdetőtábla).


- Hirdetjük, hogy a Pulzus rádióban (Pulzus Fm 92.1, interneten: http://www.pulzusfm.eu/) minden hétköznap 17 órától istentiszteletet hallgathatnak, valamint 10 órától a Határtalan című Kárpát-medencei református egyházak műsora, vasárnap pedig 11 órától istentisztelet hallható.


- Hordozzuk imádságban a betegek gyógyulását, az ápolókat, mentősöket, orvosokat, a teszteket ellenőrző laboratóriumok munkatársait, a döntéshozókat bölcs és felelős intézkedésekért. 


Imádkozzunk a nehéz helyzetbe került családokért türelemért, a gyászolóknak vigasztalásért.


- Imádkozzunk, hogy Isten igéjének terjedéséért, hogy minél többen találjanak békességre, megváltásra az Ő egyszülött fia által. 


"Isten a mi oltalmunk és erõsségünk! igen bizonyos segítség a nyomorúságban." Zsoltárok 46,2


2020. november 7.


A Kárpátaljai Református Egyház Elnöksége


A teljes hír megtekintése