Kedves Testvéreink az Úr Jézus Krisztusban!

2024. May 17., szerző: Adminisztrátor

„Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” 2Tim 1, 7


Az Isten Lelke az erő lelke. A Kárpátaljai Református Egyházkerület gyülekezeteinek különböző nehézségű és különböző életkörülmény között kell helyt állniuk, betölteni küldetésüket, missziójukat. Eddig is azt tapasztaltuk, hogy Isten ERŐT adott ezeknek a nehézségeknek és feladatoknak az elhordozásához, s most sem lehet más forráshoz nyúlni. Pünkösd arra kell késztessen mindnyájunkat, hogy külön is hálát adjunk az Isten Lelkének ezért az erőért.

Az Isten Lelke a szeretet lelke. A szeretet lelkének közösségét is megtapasztaltuk, amikor az elmúlt időben kölcsönösen segítette egymást Kárpát-medence református népe. Együtt dobogott a szívünk, amikor a mi Istenünk a legnehezebb próbák elé állított minket (háború, menekültáradat, elvándorlás). Ez a Pünkösd arra késztet minket, hogy hálásak legyünk a szeretet lelkületéért és munkájáért közöttünk.

Az Isten Lelke a józanság lelke. Hálával tartozunk az Úrnak, hogy nem a hisztéria, az aggodalom, a félelem, hanem a józanság Lelke segített minket abban, hogy a legnehezebb pillanatokban is meglássuk azt az utat, amin járnunk kellett. Az Isten Lelkének világos, tiszta üzenete helytállásra, megmaradásra buzdított, hogy tovább tudjunk haladni küldetésünk és kitűzött céljaink felé.

Kedves Testvéreink az Úr Jézus Krisztusban! Erősödjünk meg ezen az ünnepen abban, hogy Isten nekünk nem a félelem Lelkét küldte el, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. Ezt a lelket kérjük, hogy legyen velünk, s bátorítson, formáljon, vezessen!

Testvéri köszöntéssel: Zán Fábián Sándor a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke Danku Gábor a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnoka

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.