A virágvasárnapnak a diadala maradjon meg a feltámadás fényében, mert valóban eljött a Messiás!

2024. Mar 25., szerző: Adminisztrátor

Fogalmazta meg Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke virágvasárnap alkalmából!

 

Mint ahogyan azt elmondta - „a virágvasárnap a nagyhét kezdete, ez a hét arra rendeltett az egyházi év rendjében, hogy az ember lélekben készüljön Isten elé állni, arra rendeltett, hogy a történelmi üzenetét: Hozsanna! Áldott, aki az Úr nevében jön – megértsék.

 A virágvasárnapnak a diadala maradjon meg a feltámadás fényében, mert valóban eljött a Messiás. Valóban Ő a Messiás, akinek az útjába ruhákat ás pálmaágakat terítettek Jeruzsálem utcáin. Mi tudjuk ezt, ezért, a keresztyén embernek az ünnepe az nem gyászünnep, nem is egy tragikus dologra való megemlékezés, hanem örömünnep, mert az Atya szeretete nyilvánvalóvá lett, kifejezte irántunk és Jézus ma is, ameddig csak a virágvasárnapot ünnepelhetjük jön. Igéje és Szentlelke által közeledik hozzánk és befogadásra vár.

A Messiás azért jött és virágvasárnap azért vonult be Jeruzsálembe, hogy az ő tervét, az Atya tervét a Fiú végre hajtsa, aki engedelmes volt mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.”

A nagy hétre való felkészülésről a püspök úr hangsúlyozta, hogy: „nem felejthetjük el, hogy az ünnep miről szól, az ünnep magában hordozza a nagyhét bűnbánati alkalmait, az istentiszteleti alkalmakat, a nagypénteki ünnepet, aminek megvan a nagyon fontos üzenete és ezt az üzenetet nem szabad elhallgatni.

Ma mindennek a jó oldalát próbálja nézni az ember, főleg, ha túl sok az életében a próba és keserűség. Most 2024 nagypéntekén, én azt kérem, hogy azt vegyék komolyan, hogy valaki meghalt értük. Igaz, Szent, aki sokakat megsegített, aki betegeknek adta vissza az egészségét, aki semmi rosszat nem tett. Ő halt meg azért, hogy mi egyen-egyenként higgyünk. Higgyünk abban, hogy Isten megváltott és nekünk bűnbocsánatot készített.

A nagypéntek és nagyhét üzenete az, hogy készül számodra a megváltás csodája, készül számodra az elengedés, a bűnbocsánat és a Feltámadásba vetet hitt, annak a koronája, hogy mi hisszük, hogy a betlehemi pásztorok angyali szózat hallatára egy jászol bölcsőben látták a Messiást.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.