„Emberi esélyek vagy számítások szerint nem nagy esélyünk van arra, hogy mi önmagunktól megújulnánk."

2024. Feb 26., szerző: Adminisztrátor

hangzott el főtiszteletű Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspökének 2024. február 25.-i igehirdetésében a Mezővári Református Egyházközségben.

„2024. a "Megújulás éve" és sokszor magamnak is felteszem és mások is felteszik a kérdést, hogy vajon lesz-e megújulás hitben, lesz-e megújulás a közösség életében, lesz-e megújulás az Anyaszentegyházban? Mi reformátusok vajon képesek vagyunk-e, tudunk-e megújulni, reformálódni, visszamenni a forrásokhoz, az élő Isten igéjéhez és igeszerűen élni, megélni a mindennapjainkat. Lesz-e megújulás, lehetséges-e?

Emberi esélyek vagy számítások szerint nem nagy esélyünk van arra, hogy mi önmagunktól megújulnánk. Ha végig megyünk a faluban, elgondolkodhatunk, hogy ebben a házban, abban a házban él-e még valaki, ha igen akkor egy vagy kettő idős, akinek már nincsenek itthon a gyermekei, nincsenek itthon az unokái. Hogyha ezeket a dolgokat úgy átgondoljuk, akkor azt mondjuk, hogy nem a megújulás felé haladunk. Egyre kevesebb életjelet ad a mi közösségünk, egyre kevesebben vagyunk lakosok is meg aktív egyháztagok is.

Két éve dúl ez a háború. Két év alatt nagyon sokan elmentek és nem biztos, hogy akik elmentek, azok mindnyájan hazajönnek.….

Bízunk abban, hogy sokan hazajönnek, bízunk abban, hogy akik ideiglenesen vannak berendezkedve Magyarországon vagy más közép- vagy nyugati országokban, amikor lehetőség lesz rá haza fognak jönni.”– mondta Zán Fábián Sándor.

A teljes igehirdetés meghallgatható:

https://www.facebook.com/sandor.kovacs.1800/videos/3541984206061383

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.