A MEGÚJULÁS ÉVE - 2024

2023. Dec 31., szerző: Adminisztrátor

A 2023-as év a Reménység éveként van a hátunk mögött. Isten kegyelmes volt hozzánk, és a sok nehézség mellett sok áldást is megélhettünk. Hiszem, hogy mindannyian megerősödhettünk a Belé vetett reménységben. Sok pozitív visszajelzés érkezett a reménység-esték kapcsán, és megannyi igehirdetés és evangélizációs sorozat hangzott el az elmúlt évben, ami a gyülekezeteket igyekezett megerősíteni a Krisztusban gyökerező reménységben. Köszönjük mindazoknak, akik komolyan vették a Missziói Bizottság javaslatát, akár az éves, akár a havi témákban.

A 2024-es év az egyházkerület vezetésével egyeztetve a Megújulás éve.

Vezérigéje a Jeremiás siralmai 3, 21-23 versei:

„De arra gondolok szívemben, és ezért mégis reménykedem: az Úr kegyelme, hogy még nincsen végünk, mert nem fogy el irgalmassága! Minden reggel megújul, nagy a Te hűséged!”

A reménység újbóli megerősödése, és Isten irgalmának naponkénti megújulása éltető erő a hívő ember számára. Hisszük, hogy mindannyiunknak, akár a személyes hit életünkben, akár a közösségeink életében szükség van megújulásra, Isten Igéje általi helyreállításra. Ennek fényében határoztuk meg a havi témákat is, amelyekhez a 2024-es évben egy rövid igehirdetési vázlatot is mellékelünk. Természetesen ez is, ahogyan eddig is csak egy ajánlott tematikája az évnek. Hisszük, hogy Isten sok áldást készített el a Megújulás évében. Hordozzuk imádságban egymást, és egyházunkat, hogy Isten adjon látást mindannyiunknak arra nézve, hogy hol, milyen módon kell megújulni. Legyen velünk az Ő megújuló irgalma a 2024-es évben is.

A havi témák:

Január: megújulás Isten kegyelmében, megújuló Isten-megújuló ember

Február: megújuló házasság

Március: a dolgozó ember megújulása

Április: megújuló családok - megújulás a szeretetben

Május (gyermekek hónapja): megújulás a gyermekvállalásban

Június: megújulás a szeretetszolgálatban

Július (ifjúság hónapja): megújuló fiatalság

Augusztus: új kovász

Szeptember: az értelem megújulása

Október: újbor-új tömlő (megújulás a hitvallásban)

November (Idősek hónapja): megújuló reménység

December: megújulás a várakozásban

 

Tisztelettel, a KRE Missziói Bizottsága

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.