Lelkészszentelés Beregszászban

2023. Nov 27., szerző: Adminisztrátor

A beregszászi református templomban lelkészszentelést és közgyűlést tartottak. Isten igéjét Zán Fábián Sándor hirdette. A Kárpátaljai Református Egyház püspöke kihangsúlyozta: Isten hűsége nemzedékről nemzedékre száll.

– Egy nő és egy férfi kerül ma felszentelésre, ami jó bizonyítéka annak, hogy még mindig tudunk fiatal lelkészeket magunk közé fogadni, ami nagy öröm számunkra. Nem könnyű feladat áll előttük, de úgy hiszem, megbirkóznak a kihívásokkal, és felismerik, hogy ha ellenszél van, akkor is lehet tenni, igaz, még jobban kell vigyázni, de lehet előre haladni. Az viszont fontos, hogy soha, semmi esetben nem szabad elsodródni, tudni kell, hol a helyünk… Ez pedig nem máshol van, mint Jézus mellett! Őt kell követni – hangsúlyozta a KRE püspöke.


A megjelent lelkészeket, presbitereket Héder János köszöntötte, majd ismertette a közgyűlés napirendjét.

Felolvasta a felszentelés előtt álló lelkészek életrajzát. Egyikük a szőlősgyulai Kardos Ágnes, aki Nevetlenfaluban és Akliban szolgált segédlelkészként, jelenleg gyesen van, harmadik gyermekükkel várandós. A beregsomi Fejes Sándor Tiszapéterfalván és Tiszabökényben teljesít segédlelkészi szolgálatot.

A lelkészeket Zán Fábián Sándor szentelte fel. Miután kezüket szívükre helyezve, hangosan elmondták a fogadalmat, a KRE püspöke áldást kért életükre, szolgálatukra. A továbbiakban köszöntötte őket Danku Gábor, a KRE főgondnoka, az esperesek, a megjelent lelkészek.

Hegedűs Csilla

Forrás:KISZó

Fotó: Fábián Zoltán

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.