Kárpátaljai küldöttek is részt vettek a berekfürdői nőszövetségi konferencián

2022. Nov 16., szerző: Adminisztrátor

Nőszövetségi konferencia Berekfürdőn

„De a te szavadra mégis kivetem a hálókat.” (Lukács 5,5b)

2022. november 10-13. között került megrendezésre a Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség idei őszi konferenciája a Megbékélés Házában Berekfürdőn.

A színes program lehetőséget nyújtott az ige üzenetének meghallására, egyházi elődeink, nagy reformátoraink életébe való betekintésre, a gyász, az elvesztés fájdalmainak feldolgozásához nyújtott jótanácsokra, énekek tanulására. A reggelek imaközösséggel indultak, és közös énekléssel, Istent dicsérve kívántak a nőtestvérek egymásnak nyugodalmas éjszakát.

Az áhítatok és előadások mellett sor került a Kerületi Jelölő Küldöttgyűlés tisztújító  szavazására is, melynek értelmében Dr. Svébisné Juhász Márta vette át a kerületi elnöki hellyel járó feladatokat.

A hétvége alkalmat adott a Kárpát-medencei Imanap füzetének és liturgiájának bemutatására is, melyet idén a horvátországi nőszövetség tagjai állítottak össze, s melyhez a fent említett igerész szolgált alapul.

Vasárnap az istentisztelet úrvacsorával ért véget, majd egy közös kiértékelés, ’morzsaszedés’ keretében ki-ki beszámolhatott a konferencia ideje alatt átélt áldásokról, személyesen hozzá szóló igei üzenetekről, az Úr közelségéről.

Megható volt látni azt, hogy annyi helyről, különböző korosztályú nők egy célért, egy közösségért, a szentháromság egy Istenért hajlandóak áldozatokat hozni, és ezt az alkalmat, ahol közelebb kerülhetnek a megváltó, szabadító Úrhoz, első helyre tenni a rohanó hétköznapok ellenére.

    Magyarország elcsatolt területeiről is érkeztek képviselők az alkalomra. Az elszakított ország nem jelentheti azt, hogy az anyanyelvükben, hitükben, történelmükben egységes nemzet is elszakítva kell, élje mindennapjait, hanem testvérként, női szolgatársakként is meg kell élni az együvé tartozást. Hittel vetni ki azt a bizonyos hálót, akár csak Péter, hisz Jézus majd gondoskodik a halakról. Hallgatni Jézusunk tettekre buzdító szavára és türelemmel kivárni az áldásait.

Jakab Krisztina pedagógus, hitoktató

Beregsom

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.