Hálaadás - reformációs imadélután

2022. Nov 03., szerző: Adminisztrátor

Adjatok hálát a menny Istenének, mert kegyelme örökké tart! Zsoltárok 136, 26

A Kárpátaljai Református Egyházban a 2022-es év a hálaadás éve. A témameghatározás célja az volt, hogy a hívek lássák meg, hogy mijük van, mi mindenért lehetnek hálásak. Elsősorban hálásak lehetünk az Istennel való kapcsolatunkért, mert van Megváltónk, aki Jézus Krisztus. Hálásak lehetünk a társunkért, gyermekünkért, testvérünkért, szüleinkért.

A köszönetmondás, a hála kifejezése az emberben boldogságot generál. A 2022-es év egy háborús év lett, de ilyenkor méginkább szükség van arra, hogy nyitott lelki szemekkel járjunk és adjunk hálát Istennek mindenért, amit megláttat velünk.

Ma azért is hálát adunk, hogy a reformációval megnyitotta Isten az emberek szemét arra, hogy lehetőségünk van személyes kapcsolatba kerülni Istennel, Őt megszólítani - ez egy csodálatos ajándéka Istennek.

A mai napon ezzel is kifejezhettük református mivoltunkat, adhattunk hálát az Atya szeretetéért, mellyel megóvott bennünket ebben a nehéz időszakban. Ahol Istenre tekintenek az emberek, ott van jövő. Ezzel mutathatunk példát és egyben erősödhetünk egymás hite által. - mondta Zán Fábián Sándor a KRE püspöke az imadélután kapcsán.

A missziói bizottság különböző témákban kért fel lelkipásztorokat, hogy vezessék a délután folyamán az imádságokat. Lehetőség volt csendes, egyéni imákra is. Hálát adtak a családokért, házasságért, iskolákért, gyermekekért, a békéért Kárpátalján és könyörögtek a gyászolókért, vigasztalásért, a jövőért, a megszületett és születendő gyermekekért.

Az imaalkalommal egyidőben Kárpátalja számos református gyülekezetében szerveztek hálaadó alkalmat.

kresajto

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.