Országos mozgalom bontakozott ki Magyarországon, melybe a szeretetszolgálat is bekapcsolódott

2022. May 14., szerző: Adminisztrátor

A ZeneVarázslat Mozgalom országos kezdeményezést indított kárpátaljai testvéreik megsegítésére a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködésével. A zeneoktatási intézmények által szervezett adománygyűjtésre több mint 6 millió forint érkezett, melyet jelképesen adott át 2022. május 13-án Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Várnagy Andrea zongoraművész, a ZeneVarázslat Mozgalom megálmodója Váradi Natáliának, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központjának vezetője számára.

A ZeneVarázslat Mozgalom országos kezdeményezést indított a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködésével. Az összefogás keretében április 8-án 77 hazai zeneiskolában egyszerre szólaltak meg a hangszerek, ezáltal is közvetítve a szolidaritást és együttérzést a Kárpátalján élő és Ukrajnából menekülő családok felé.

A kezdeményezéshez 77 hazai zeneiskola csatlakozott az ország 64 településéről, így Aszódtól Kőszegig, Lengyeltótitól Veszprémig, gyakorlatilag az ország összes megyéjében felcsendülnek a Lélekhidat képző dallamok egy időpontban. A csatlakozó zeneiskolákban április elsején adománygyűjtő dobozokat is helyeztek ki, hogy a befolyt összeggel a kárpátaljai testvéreinknek támogassák a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül.

A zeneoktatási intézmények által szervezett adománygyűjtésre több mint 6 millió forint érkezett, melyet jelképesen 2022. május 13-án (pénteken) adott át Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Várnagy Andrea zongoraművész, a ZeneVarázslat Mozgalom megálmodója Váradi Natáliának, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központjának vezetője számára.

A Juhász Mártonnal készült interjú meghallgatható ITT

jobbadni.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.