KISBUSZOKKAL SEGÍTI A KÁRPÁTALJAI ADOMÁNYKOORDINÁCIÓT A SZERETETSZOLGÁLAT

2022. Apr 14., szerző: Adminisztrátor

Április 12-én a Magyar Református Szeretetszolgálat nevében Juhász Márton ügyvezető igazgató három kisbuszt adott át kárpátaljai testvéreinknek, ezzel is elősegítve a határon túlra érkező több száz tonna adomány hatékony szállítását, célba juttatását a települések között.

„Február 24-én az első vonat beérkezésekor még nem tudtuk, hogy hónapokra kell berendezkedni. Mára azonban nyilvánvalóvá vált, hogy hosszútávú segítségnyújtás szükséges, változó igények alapján. Jelenleg nagy szükség van a határon túli logisztika támogatására, így a három jármű szisztematikusan fogja járni az országot” – emelte ki Juhász Márton.

A hatékony adománykoordinációhoz mostanra elengedhetetlenné vált, hogy még több jármű legyen használatban a határon túli területeken az adományok fuvarozására. Ennek érdekében a Magyar Református Szeretetszolgálat három kisbuszt adományozott, melyeket legalább a háború végéig hasznosíthat a három kárpátaljai református egyházmegye. Az MRSZ határozott idejű szerződéssel három sofőr foglalkoztatását is támogatja, hogy az adományok minél gyorsabban és hatékonyabban elérjenek a helyi rászorulókhoz, valamint a befogadott menekülőkhöz.


A Magyar Református Szeretetszolgálat székházánál történő ünnepélyes átadáson Juhász Márton, a szervezet ügyvezető igazgatója elmondta: „Február 24-én az első vonat beérkezésekor még nem tudtuk, hogy hónapokra kell berendezkedni. Mára azonban nyilvánvalóvá vált, hogy hosszútávú segítségnyújtás szükséges, változó igények alapján. Jelenleg nagy szükség van a határon túli logisztika támogatására, így a három jármű szisztematikusan fogja járni az országot.”

Az adományokat Nagytiszteletű Balogh Attila, a kárpátaljai Ungi Református Egyházmegye esperese vette át, majd hálás szívvel hozzátette: „Kárpátalján jelenleg nincs olyan eszköz, aminek ne tudnánk hasznát venni. A három gépjármű nagy segítséget fog abban nyújtani, hogy az intézmények és helyszínek között minél gyorsabb és hatékonyabb legyen az adományok szállítása, és a rászorulók szükségleteit minél hamarabb kielégítsük”.

jobbadni.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.