Missziós csendesdélután Beregszászban

2021. May 31., szerző: Adminisztrátor

Az elmúlt vasárnap délután Beregszászban tartotta soron következő csendesdélutánját a Csongoron működő Bethesda Szenvedélybetegeket Mentő Misszió, ahol 1997 őszén kezdték el a magyarországi Kékkereszt Iszákosmentő Misszió mintájára a mentőszolgálatot.

Azóta igen sok embernek kínált itt lehetőséget Isten az újjászületésre, és sokak életében be is következett a változás.

Sok családban helyreállt a rend, Isten lett a család feje.

Az alkalom résztvevőit Taracközi Ferenc, a beregszászi református gyülekezet vezető lelkésze köszöntötte, s a Jeremiás könyve 11–14. verseinek ígéretét helyezte a hallgatóság szívére: „Mert én ismerem a gondolatokat, amelyeket gondolok rólatok – mondja az Úr –: békességre és nem veszedelemre vonatkozó gondolatokat, hogy jövőt és reményt adjak nektek. Hívjatok engem, jöjjetek és imádkozzatok hozzám, akkor meghallgatlak titeket! Keressetek engem, és megtaláltok, ha teljes szívetekkel fordultok hozzám! Engedem, hogy megtaláljatok – mondja az Úr –, és jóra fordítom sorsotokat…” 

A csongori misszióban sokak életében beteljesült ez az ígéret. Erről tettek itt nyilvánosan bizonyságot többen is. Akik őszintén beszéltek arról, milyen mélységeket jártak meg, s hogyan leltek szabadítást Jézus Krisztusban. 

Pocsai Sándor, a Bethesda Szenvedélybetegeket Mentő Misszió lelkésze a kereszt üzenetére figyelmeztetett.

Isten Fia nagypénteken bűneink árát fizette meg ott.

A golgotai kereszten minden értünk történt – érettem, miattam és helyettem. Hogy megmentsen a kárhozattól. Ehhez viszont mindannyiunknak újjá kell születnünk, nem vallásos máz kell legyen rajtunk. Úrrá lett életünkben Jézus? Megtörtént szívünkben a gazdacsere? Vagy csak a bajban keressük Őt? – tette fel az elgondolkodtató kérdéseket az igehirdető. Aki arra figyelmeztetett: béküljetek meg Istennel még ma, adjátok át életeteket neki most – nem biztos, hogy lesz újabb lehetőség…

Az alkalmon Csákány Ágnes csongori kántor végezte az énekszolgálatot s vezette a közös éneklést, aki azt is bejelentette, hogy a következő missziói csendesdélutánra június 27-én Kisdobronyban kerül sor. 

Marton Erzsébet

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.