A Kárpátaljai Református Egyházkerület minden gyülekezetének

2020. Nov 06., szerző: Adminisztrátor

KÖRLEVÉL

Amint az mindenki előtt ismeretes és olvassuk a híradásokból, a koronavírus járvány egyre erőteljesebben kezd megjelenni Kárpátalja minden járásában. A tegnapi nap folyamán megtartotta ülését a technogén-ökológiai és rendkívüli helyzetekkel foglalkozó bizottsága. Az ülésen hozott határozat értelmében 2020. október 26-tól új karanténzónák lépnek érvénybe az ország területén. A rendelet szerint Kárpátalján a Perecsenyi járás Vörös. Ungvár, Beregszász, Munkács, Huszt, csap, valamint a Beregszászi, Nagybereznai, nagyszőlősi, Volóci, Ilosvai, Ökörmezői, Munkácsi, Rahói, Szolyvai, Técsői, Ungvári és Huszti járások narancssárga zónába kerülnek.

A narancssárga zónában, ami az istentiszteletekre is vonatkozik, csak abban az esetben lehet alkalmakat megtartani, ha 1 emberre 20 négyzetméter területet biztosítanak. Mivel egyházkerületünk nem minden gyülekezetetudja ezt biztosítani, ezért az elnökségének az a javaslata, hogy 2020. november 1-én az istentiszteleteket már online formában tartsák a lelkipásztorok. Javasoljuk ezt azért is, mert a statisztikák azt mutatják, hogy a betegek száma egyre gyorsabban nő, és nem kímél bennünket, lelkész családokat sem és oktatási intézményeink dolgozóit sem. Minél nagyobb az egymással való érintkezés, annál nagyobb a vírus terjedése. Be kell tartanunk a szabályokat, mert az egyházakra és a gyülekezetekre is nagy felelősség hárul a mostani járvány időszakban.

Azok a gyülekezetek, akik november 1-re hívogattak úrvacsorai közösségre, azokat arra kérjük, hogy amennyiben azt mindenképp a templomban szeretnék megtartani, akkor tegyék azt a karantén szabályokat komolyan betartva: a bort külön poharakba kihelyezni, a kenyeret mindenki saját maga vegye el, ne a lelkész adja, szájmaszk viselése és kézfertőtlenítő használata kötelező és kerüljük a templomban is az egyháztagokkal való kézfogást.

Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy bölcsen és meggondoltan járjon, járjunk el e mostani helyzetben is.

Isten legyen velünk és legyen gyülekezeteink őriző pásztora.

 

Tisztelettel:

Beregszász, 2020. október 24.

                                                                                              Zán Fábián Sándor

                                                                       a Kárpátaljai Református Egyház püspöke

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.