Laptopokat adományozott a Te is segíthetsz! Támogató Alapítvány

2020. Oct 20., szerző: Adminisztrátor

Szeptemberben célba értek a Te is segíthetsz! Támogató Alapítvány által gyűjtött laptopok a Nagydobronyi Református Líceumba. Az eszközök hatalmas segítséget jelentenek majd a tanulók számára az oktatásban, illetve egy esetleges újabb online oktatás idején.

– Pál Sándor, az alapítvány elnöke régóta részt vesz a tanintézmény mindennapjainak megkönnyítésében. Akkor kerültünk vele kapcsolatba, amikor még a Magyar Református Szeretetszolgálat élén állt és a Nyilas Misi Programon keresztül is sokat köszönhetünk neki. Számunkra sokat jelent az, hogy vannak olyan emberek és szervezetek a líceumunk életében, akik nem engedik el a kezünket és minden helyzetben igyekeznek enyhíteni a szükségeinken – mondta Gál Erika, a Nagydobronyi Református Líceum igazgatónője.

A Te is segíthetsz! Támogató Alapítvány évek óta segíti az oktatási intézményt különböző eszközökkel, melyek megkönnyíthetik a tanulási folyamatot vagy a kollégiumi mindennapokat. A legutóbbi felmérés során a líceum igazgatónője a digitális oktatás megkönnyítését célozandó eszköztámogatásra kérte fel Pál Sándor elnök urat. Hála az Úrnak, tíz laptopot tudtak eljuttatni az intézménybe. Ezeket olyan jó tanulmányi előmenetellel rendelkező tanulók kapták, akik vagy nem rendelkeznek hasonló eszközzel, vagy nagycsaládos révén nehezen tudnak részt venni az online oktatási folyamatban.A laptopokon kívül ötven, tanszerekből álló egységcsomagot is eljuttattak a diáksághoz.Az alapítvány minden tanévben ösztöndíjjal támogatja a líceum rászoruló diákjait.

A tanintézmény vezetősége ezen kívül is igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a múlt tanév utolsó negyedéhez hasonló időszak bekövetkeztével mind a tanárok, mind a tanulók könnyen vegyék az akadályokat. A pedagógusok nyár végén digitális oktatást segítő informatikai képzésen vettek részt, illetve a közeljövőben folytatódni fog a tanulók felszereltségének a javítása is.

Bara Tünde

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.