Presbiterképzés a fornosi gyülekezetben

2020. Aug 21., szerző: Adminisztrátor

„Az ő isteni hatalma megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való, azáltal, hogy megismertük őt, aki saját dicsőségével és erejével hívott el minket.” (2Pt 1,3)

Január elején a presbiterekkel elhatároztuk, hogy évente két alkalommal fogunk valamilyen csapatépítő programot szervezni. Rögtön ki is tűztük a két aktuálisnak látszó időpontot. Az elsőt februárban, a másodikat pedig az augusztusi hónapban. Február végén sikerült megszervezni egy kétnapos képzést, melynek a Berg Camp adott otthont. A tizenöt fős csapat két előadáson vett részt, amelyet minden alkalommal fórumbeszélgetés követett. De az előadások mellett volt áhítat, közös filmnézés, közös étkezések, és utolsó programként, mielőtt haza indultunk volna, mindenkinek lehetősége volt erejét és ügyességét megmutatni a bowlingpályán.

Talán az első alkalom adta meg a még nagyobb kedvet az augusztusi folytatáshoz, amelyet a karantén helyzet miatt csupán egy délutáni alkalomra rövidítettünk. Viszont ezért is különösen hálásak vagyunk, hiszen egy nagyon fontos témával érkezett közénk Szanyi György lelkipásztor. Péter második levelének első fejezetén keresztül hallhattunk egy tartalmas előadást az elhívásról, illetve az elhívás megerősítéséről. Ezen belül beszélgettünk az Istennel való kapcsolatról, igaz emberségről, ismeretről, önuralomról, állhatatosságról, kegyességről, testvérszeretetről. Az előadónak feltett kérdéseken keresztül nyomon követhető volt a hallgatóság érdeklődése. Közel három órát voltunk így együtt, amit szerény szeretetvendégség követett és egy kötetlen beszélgetés. Ez utóbbi képzés a Presbiteri Szövetség támogatásával valósulhatott meg. Ezúton köszönjük nekik is a szervezést.

Mind a két alkalommal azt tapasztaltuk meg, hogy nemcsak ismeretben, de a hitben is növekedni tudtunk, miközben a csapat is egyre jobban összekovácsolódott. Ezért tervezzük a folytatást is, ha Isten megtart és éltet bennünket. Legyen Övé mindenért a dicsőség!

 Barta Attila

fornosi lelkipásztor

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.