A reformáció gyermekei találkoztak

2019. Nov 18., szerző: Adminisztrátor

2019. november 17-én reformáció gyermekeinek családi délutánját rendezték a Fornosi Református Egyházközségben. Az alkalom a gyülekezeti házban került megrendezésre, amely zsúfolásig megtelt. Hat gyülekezetből érkeztek a családok kisbabáikkal és idősebb gyermekeikkel: Fornosról, Dercenből, Gátról, Izsnyétéről, Beregrákosról és Kajdanóból.

Az istenfélők házán áldás van 

Ebben az éven is meghirdetésre került Váralja kiskörzetben a reformáció gyermekei számára rendezett alkalmunk. A családokat személyesen próbáltuk megszólítani, minden gyermeknek névre szóló meghívót adtunk át.

 

 

A családi délutánnak a Fornosi Református Gyülekezet adott helyet, a nyár elején átadott, új gyülekezeti házban. A nagy konferenciaterem szinte zsúfolásig megtelt, hiszen 40 család, azaz összesen, mintegy 150 ember volt részese ennek az alkalomnak. A délután egy izgalmas bábelőadással kezdődött, melyet a Fornosi Palánta Bábmisszió tagjai adtak elő a gyerekek nagy örömére. Ezt követően a gyülekezet lelkipásztora, Barta Attila köszöntötte a családokat, valamint a meghívott vendégeket és a 128. zsoltár alapján hirdette Isten igéjét. Az igehirdetésből megérthettük, hogy az istenfélő ember házán áldás van. A zsoltárból láthatjuk, hogy Isten egyik legnagyobb áldása a család, melyben helye van a férjnek, feleségnek és a gyermekeknek, s amellett, hogy a család értékét és fontosságát hangsúlyozzák ezek az igeversek, Isten csodálatos gondviselése felé irányítják a tekintetünket. Ezt a gondviselést mutatja az, hogy a családok meg tudnak élni kezük munkája után, ahogyan erre ígéretet találunk az igében. Ugyancsak Isten gondviselésére mutat az is, hogy sok családban már megérkezhetett a második gyermek, és ahogyan az ige fogalmaz, nemcsak egy, hanem több olajfacsemete is ott lehet a családi asztal mellett. Az igehirdetés utolsó pontjában pedig a családi béke megőrzésére figyelmeztetett bennünket Isten szava. Milyen drága kincs is, amikor odahaza nem veszekedni, hanem imádkozni látja a gyermek a szüleit.

Az igehirdetést követően együtt adtunk hálát a családokért és a már megszületett gyermekekért, s kértünk bölcsességet a gyermekek hitben való neveléséhez.

A közös imádkozás után Máté Richárd, Páll László és Barta Attila lelkipásztorok egyenként megáldották a családokat és a gyermekeket. A családok kaptak egy nagyobb méretű hűtőmágnest, amelyen ott volt az az igevers, amellyel áldást kértek rájuk.

A következő programot Szilágyiné Tóth Gabriella vezette, aki közös éneklésre és mondókázásra hívta a gyermekeket a szüleikkel együtt. A gyermekek különösen élvezték az interaktív foglalkozást, ahol egy kicsit mozoghattak és hallathatták a hangjukat is.

A program végéhez érve a helyi gyülekezet szeretetvendégséggel kedveskedett a családok számára. S mielőtt mindenki haza indult volna, lehetőség volt még egy családi fotózásra és minden gyermek választhatott magának egy plüss játékot.

Áldott délutánt tölthettünk együtt. Köszönjük a mindenható Istenek, a program támogatóinak és a helyi gyülekezetnek. Legyen mindenért Istené a dicsőség. 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Reformáció gyermeki_Fornos