Nyári táborozás a Sámuel Alapítványban

2019. Jul 12., szerző: Adminisztrátor

Gyermekeink számára a nyári időszak fénypontja a közös táborozás. Istennek hála a lehetőségek tárháza igen gazdag, megannyi témájú tábor közül lehet válogatni. A Sámuel Alapítvány által szervezett táborra július 2. és 6. között kerülhetett sor, melynek helyszínét a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum biztosította.

A táborban összesen 35 gyermek vett részt. A nevelői-kisegítői gárdát mindösszesen 13 fő alkotta, akik teljes odaszánással munkálkodtak azon, hogy a gyermekek sem testiekben sem lelkiekben ne szenvedjenek hiányt. Nap mind nap imaközösségben kérték Isten áldását arra az üzenetre, melynek magvait egyenként vetették el a fiatalok szívében. A hét témája Péter élete volt, amit négy napon keresztül taglaltunk a történettanítások, csoportbeszélgetések, előadások, evangelizációk alkalmával. Lehetőség nyílt arra, hogy Péter életének mozzanatain keresztül kicsit önmagukra reflektáljanak a gyermekek és fiatalok, és így gondolják át életútjuk jelenlegi és elkövetkezendő szakaszát.


A bibliai tanításokon kívül a szórakozás és kikapcsolódás is szerves része volt az együtt töltött hétnek. A délutánok folyamán csapatversenyen vettek részt a gyerekek, kipróbálhatták magukat a ki mit tud különböző kategóriáiban, ahol az elért helyezésért természetesen jutalomban részesültek. A helyszín adottságainak köszönhetően a szerdai és csütörtöki napokon a medencehasználat is biztosított volt, mely szintén nagy örömöt és élményt jelentett a gyermekek számára. Pozitív megtapasztalás volt látni a fiatalokat a csapatmunkában, az összefogásban, egymás biztatásában és a közös örömben.

A hét végéhez közeledve néhány gyermek életében szemmel láthatóan nyilvánvalóvá vált a tanítások üzenete. A morzsaszedegetés alkalmával többen is megfogalmazták gondolataikat és hálát adtak a hét áldásaiért, a közösségben és az újonnan kötött barátságokban rejlő örömteli pillanatokért.

Hisszük, hogy az elhangzott üzenetek, tanítások a megfelelő időben termést hoznak majd, amely mindannyiuk lelki üdvét és Isten dicsőségét szolgálja.

Tankóci Csilla

munkatárs

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.