Tizenöt éve Lendületben – feltámadt az életkedv Beregszászban

2019. Jul 08., szerző: Adminisztrátor

Megünnepelte 15. születésnapját a Lendület nevű Református Ifjúsági Találkozó, melyet idén is a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) szervezett meg június 30-án. Helyszínként a Beregszászi Amfiteátrumot választották, ahol kényelmesen elfért a több mint ezer, Kárpátalja különböző településeiről érkezett fiatal.

Az ifjúság örömmel jött a találkozásra, ahol nagyon sok régi baráttal találkozhattak, illetve újakat szerezhettek. Emellett türelmetlenül várták a dicsőítő zenekarok fellépését, a bizonyságtételt, az áhítatot, az evangelizációt, melytől talán többen is választ vártak életük nagy kérdéseire. A nagy melegben pedig segítségükre volt a hideg üdítő, a fagyi és a nagyobb fák árnyéka.

Elsőként a KRISZ-együttes énekelhetett a színpadon, mégpedig azokkal a tagjaival, akik a zenekar megalakulásánál is jelen voltak. Népzenével fűszerezett keresztény verseket adtak elő, mely jól esett a fülnek és a szívnek is.

Ezután Sípos József a KRISZ elnöke és egyben a rendezvény házigazdája köszöntötte a jelenlévőket, majd röviden elmondta a délután programját.

Az áhítatot Zán Fábián Sándor, Kárpátalja református püspöke vezette. Az elmélkedéshez a Bírák könyvének egy versét választotta: Feltámadt az életkedv Izraelben, önként felkelt a nép, áldjátok hát az Urat.

Beszédében megosztotta gondolatait a fiatalokkal és a tevékeny hitre hívta őket:

– Ünnep van ma itt Beregszászban is az amfiteátrumban, mert a fiatal generáció eljött ide, hogy Istent magasztalja énekszóval, hangszerekkel, és jelezze, hogy az Úr az Isten és rajta kívül nincs más senki. Az ünnep alkalom arra, hogy dicsőítsünk, de arra is, hogy összegezzünk, csodálkozzunk, örüljünk, valamint megköszönjük az Isten teremtő erejét és gondoskodását. Megköszönjük az Isten Bárányát, akit elküldött ebbe a világba, és aki szenvedett értünk és harmadnapra feltámadt a halottak közül. A Bírák könyvének azt a részletét olvastuk fel, ahol Debóra ünnepelt (Bír 5, 1-9), mert az Isten győzelmet adott neki és általa a népnek. A hitének és bizalmának megtapasztalhatta a gyümölcseit.

Ott van-e a szívetekben az igazi hála és a vágy, hogy dicsőítsétek Istent?

Ebben a világban a szeretetnek van ellensége, és mi csak egyféleképpen lehetünk győztesek: ha Jézus Krisztussal vagyunk úton, és Őt követjük. Merjétek magatokat rábízni, merjetek az Ő követésébe szegülni, mert ha rá hagyatkoztok, akkor „feltámad az életkedv Izraelben”.

Ha győztesek vagytok ezen az alkalmon, ha nem csak elszórakoztok, hanem tanúbizonyságként vagytok jelen, ha le tudjátok győzni a passzivitást, akkor feltámad az életkedv – mondta biztatóan a püspök.

A dicsőítések mellett Bíró Benjámin tett bizonyságot hitéről, aki nemrégiben motorbaleset következtében elveszítette egyik lábát, és akinek szavai nagy hatással voltak a jelenlévőkre.

Az áhítat után, a délután folyamán a mátészalkai Peregrinus Projekt, a Laudis Band, a Trinitas Band, este pedig az Andelic Jonathan lépett fel..

Bunda Fehér Rita
kárpatalja.ma

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.