A közszolgálati televízió is kiemelten foglalkozik a reformátusok ünnepével - élő közvetítések május 22-ről

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-06-29 - 10:23

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS interneten a http://www.licium.hu/ -n május 22-én egész nap!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

A Magyar Televízió kiemelt figyelmet fordít az egységes magyar református egyház alkotmánya elfogadásának ünnepélyes eseménysorozatára.

Május 22-én, pénteken az MTV Ablak című műsora élő adásban tudósít Debrecenből (16.00 órától), Református egység címmel egyórás összeállítás foglalkozik a nap legfontosabb eseményeivel az m2-n este fél nyolctól. Az MTV esti híradója szintén beszámol a magyar reformátusok egységesüléséről.

A május 25-én, hétfőn reggel jelentkező Kárpát-expressz szintén beszámol az ünnepségről (május 25., 5.23, m1, m2, ismétlés 11.05, m2). Az MTV pünkösdvasárnapi Református magazinjának fő témája is a jeles naphoz kötődik.

A Duna Televízió az események jelentős részét élőben közvetíti május 22-én. Fél 10-től a Családbarát című magazin arról számol be, hogy mi az üzenete annak, hogy az ünneplők egy marék földet helyeznek egy a Kárpát-medencét ábrázoló területre Debrecenben.

A Duna Televízió a kora délutáni híradójában (14.10) élőben közvetítő az egységesítő menetet Debrecenből. 16 órától az egész világ láthajta-hallhatja a Duna Televízió jóvoltából, hogy egyszerre kondul meg a Kárpát-medence összes református templomának harangja, így köszöntve az egységet. 

www.reformatus.hu

A teljes hír megtekintése