Kirándultak a reformáció gyermekei

2022. Oct 18., szerző: Adminisztrátor

A Kárpátaljai Református Egyház szervezésében, 2022. október 15-én a „Keresztmama” –program által támogatott gyermekek és kísérőik felejthetetlen napot töltethettek el a nagyszőlősi Szelíd Lovasközpontban.

A 49 főből álló csapat délelőtt 10 órától megtöltötte a teret jókedvvel, hangos nevetéssel. A gyerekek izgatottan hallgattáka központ vezetője, Margitics Erik rövid előadását a lovakról, a történelem során betöltött szerepükről.

Minden adott volt ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Az októberi őszi napsugár kellemesen simogatta az arcunkat. Béke és nyugalom áradt a vendéglátóinkból felénk, a lovak látványa pedig mindenkit lenyűgözött. Az együttlét rövid lovasbemutatóval vette kezdetét, ahol tapasztalt lovasok kápráztattak el bennünket tudásukkal.

A lovak simogatása, közelségük megtapasztalása után, a központ dolgozói felügyeletében, a gyerekek maguk is kipróbálhatták a lovaglást. Az alapvető lovaglási szabályokat betartva mindenkiből „komoly lovas” vált a nap végére.

 

A kisebbek közösségi játékokban vehettek részt, a nagyobbak pedig megismerkedhettek az íjászattal. A résztvevők olyan ügyesen bántak őseink harci eszközével, hogy a végén,rögtönzött verseny során megmutathatták melyikük a jobb íjász. 

Mi felnőtt kísérők sem maradtunk ki a jó dolgokból, a különböző programok során egy kis időre újra gyermekek lehettünk. A sok élmény után hálát adtunk Istennek az áldott együttlétért, és az ebédre közösen elfogyasztott finom pizzáért.

A program megvalósulásáért köszönet a Kárpátaljai Református Egyháznak, a Magyarországi Református Egyház Nőszövetségének, a „Keresztmamáknak”, a résztvevőknek, valamint a Szelíd Lovas Központ dolgozóinak.

 

Orbán Erzsébet és Badó Krisztina a KRE munkatársai

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.