Gazdaságfejlesztési céllal az Egán Ede Jótékonysági Alapítvány

2016. Aug 20., szerző: Adminisztrátor

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Gazdaságfejlesztési céllal az Egán Ede Jótékonysági Alapítvány kiírásában

A Magyar Kormány célja, hogy támogassa a kárpátaljai emberek gazdaságfejlesztési céljait, a helyi mezőgazdasági termelés, a turizmus, és a kisvállalkozások erősítését. Már az idei évben mintegy ezer kárpátaljai vállalkozás részesülhet vissza nem térítendő támogatásban 2 milliárd forint összértékben.

A cél, hogy a támogatás eljuthasson mindenkihez, akinek van fejlesztési célja a gazdaságában, a turizmus területén, vagy egyéb kis- és középvállalkozás formájában. A pályáztatás lebonyolításáért az Egán Ede Jótékonysági Alapítvány felel, melynek tagja a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a történelmi egyházak, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, valamint Magyarországról a Magyar Nemzeti Kereskedőház képviselője is. 

Az Alapítvány 2016. július 15-én hirdette meg a pályázati felhívást a honlapján (http://www.eganede.com/). Az érdeklődő pályázók augusztus 3-tól a honlapon keresztül regisztrálhatnak és nyújthatják be elektronikus formában a pályázataikat. A pályázatok benyújtásának határideje augusztus 31. A pályázás folyamata rendkívül egyszerű; a magyarországi jogszabályi előírások és tapasztalatok alapján került kialakításra, a kárpátaljai igények és jellegzetességek figyelembevételével.  Az érdeklődők a most meghirdetett pályázati felhívás keretében a mezőgazdaság, turizmus és vállalkozásfejlesztés területén kialakított kategóriák közül választhatnak egyet.

Mezőgazdaság területén négy kategóriából lehet választani:

-         üveg- és fóliaházak telepítéséhez szükséges eszközök - 2.000.000 forint értékhatárig

-         kertészeti/ mezőgazdasági eszközök és technológiák - 2.000.000 forint értékhatárig

-         méhészeti eszközök - 500.000 forint értékhatárig

-         állattartó telepekhez szükséges eszközök - 3.000.000 forint értékhatárig

Turizmus területén két kategóriából választhatnak:

-         turisztikához szükséges eszközök - 2.000.000 forint értékhatárig

-         turisztikai beruházások - 4.000.000 forint értékhatárig

Vállalkozásfejlesztés területén kapacitásbővítésre, illetve innovációs eszközök beszerzésének támogatására nyílik lehetőség - 3.000.000 forint értékhatárig

Pályázás folyamata:

A pályázás alapfeltétele a vállalkozói igazolvány kiváltása. Ebben szükség szerint kérhetnek segítséget az Alapítvány munkatársaitól, valamint a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetségétől.

Ezt követi a honlapon a pályázati adatlap kitöltése. Harmadik lépés az Alapítvány valamelyik területi irodájának felkeresése (Ungvár, Munkács, Beregszász, Nagyszőlős, Técső), ahol a pályázó bemutatja a személyazonosságát igazoló okmányát, illetve a pályázati felhívásban kért dokumentumokat. Fontos, hogy a pályázat benyújtásakor bakszámlakivonattal igazolni kell a minimum 20% önrész rendelkezésre állását!

A döntés kihirdetését követően a nyertes pályázókkal az Alapítvány köt szerződést. A szerződés megkötésének feltétele a minimum 20% önrész banki átutalással történő befizetése a kiválasztott eszköz szállítója (beruházás esetén a kivitelező) részére, amit számlával is igazolni kell. Az önrész befizetése és a szerződés megkötése után a nyertes pályázó megkapja a támogatási összeget (maximum 80%), melyet szintén átutal a szállítónak és ezt számlával igazolja. Az eszköz kézhezvételét követően a nyertes pályázó benyújtja a számlát és egy rövid beszámolót az Alapítványnak, amivel lezárul a folyamat.

A pályázatok elbírálása:

A pályázatok benyújtását követően rövid időn belül felkeresi a pályázókat a lebonyolításba bevont szakmai szervezetek egyike – Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége, Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács, Pro Agricultura Carpatia – hogy meggyőződjenek a pályázatban foglaltak valódiságáról.

 

Ezt követően független magyarországi és kárpátaljai értékelők pontoznak minden egyes pályázatot. Az értékelők csak a benyújtott pályázati adatlapot láthatják, a személyes adatokat nem, ezzel is biztosítva a pártatlan elbírálást.

 

Az Alapítvány a pontszámok és a szakmai szervezetek véleménye alapján listát készít, amit Magyarországra küld a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak. A végleges döntés Budapesten születik meg egy a magyarországi érintett minisztériumok képviselőiből álló testület keretében.

 

Magyarország Kormánya bátorít mindenkit, hogy használja ki ezt a történelmi lehetőséget.

A pályázáshoz sok sikert kívánuk!

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.