Segítettek a holland testvérek

2010. Feb 22., szerző: Adminisztrátor

Átadási ünnepségek Hetyenben



A hollandiai Wirden településen működő Stichting Oost Európa Alapítvány anyagi támogatásának köszönhetően mostanra sikerült felújítani Hetyen óvodájának konyháját, s egyúttal elvégezni a község felcserközpontja épületének külső- és belső tatarozását, gáz- és vízvezetékrendszerének teljes körű cseréjét. A bensőséges hangulatú, konstruktív szellemben zajló átadási ünnepségen részt vett a Stichting Oost Európa Alapítvány pénztárosa, Jan Kamerling, valamint a holland kapcsolatot a hetyeni egyházközséggel létrehozó Bátori József, a Dorcas Jótékonysági Alapítvány projektmenedzsere.
A vendégek először az óvodába látogattak el, ahol Kovács Etella, az óvoda vezetője mondott köszönetet a holland testvérek támogatásáért. Cseresznye Albert helyi református lelkipásztor az önzetlen, felebaráti szeretetről, az egyik leghitelesebb keresztyén erényről beszélt.

Nagydolog, hangsúlyozta, hogy tőlünk több mint ezer kilométerre van egy kicsiny közösség, amelynek tagjai közül a legtöbben sohasem jártak nálunk, így személyesen egyikünket sem ismerhetik, ám mégis fontosnak tartják, hogy adományokat gyűjtsenek számunkra.

A holland vendéggel folytatott megbeszélésen Hegedűs Zsuzsa, a község polgármester azt vitatta meg, hogy a wirdeniek miképpen tudnának segítséget nyújtani az óvoda fűtési rendszerének felújításához. Merthogy arra is nagy szükség lenne… A hetyeni óvodások vidám műsorral köszöntötték a vendégeket.

A község felcserközpontjában Berényi Valéria, az intézmény irányítója és Males Volodimir, Beregvidék falvaiban élők egészségügyi ellátásáért felelős főorvoshelyettes fogadta a vendégeket. Mindketten köszönetet mondtak a támogatásért. Mint megtudtuk, a járási adminisztráció a felújítási munkálatok tervdokumentációjának elkészítésében nyújtott segítséget.

Jan Kamerling, miután megtekintette az épületet, elégedetten nyilatkozott a munkálatok helybeli szervezőinek és kivitelezőinek teljesítményéről. Annak a reményének adott hangot, hogy a hollandiai református egyházközségek, ezen belül az általa képviselt wirdeni gyülekezet a továbbiakban is segítni fogja a kárpátaljai református gyülekezeteket a településeiken található közösségi létesítmények felújításában.

Kovács Elemér

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.