Segítettek a holland testvérek

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-07-01 - 18:39

Átadási ünnepségek Hetyenben






A hollandiai Wirden településen működő Stichting Oost Európa Alapítvány anyagi támogatásának köszönhetően mostanra sikerült felújítani Hetyen óvodájának konyháját, s egyúttal elvégezni a község felcserközpontja épületének külső- és belső tatarozását, gáz- és vízvezetékrendszerének teljes körű cseréjét. A bensőséges hangulatú, konstruktív szellemben zajló átadási ünnepségen részt vett a Stichting Oost Európa Alapítvány pénztárosa, Jan Kamerling, valamint a holland kapcsolatot a hetyeni egyházközséggel létrehozó Bátori József, a Dorcas Jótékonysági Alapítvány projektmenedzsere.

A vendégek először az óvodába látogattak el, ahol Kovács Etella, az óvoda vezetője mondott köszönetet a holland testvérek támogatásáért. Cseresznye Albert helyi református lelkipásztor az önzetlen, felebaráti szeretetről, az egyik leghitelesebb keresztyén erényről beszélt.


Nagydolog, hangsúlyozta, hogy tőlünk több mint ezer kilométerre van egy kicsiny közösség, amelynek tagjai közül a legtöbben sohasem jártak nálunk, így személyesen egyikünket sem ismerhetik, ám mégis fontosnak tartják, hogy adományokat gyűjtsenek számunkra.


A teljes hír megtekintése