Épüljetek fel lelki házzá!

2008. Dec 10., szerző: Adminisztrátor

Fiatalokat és időseket, férfiakat és nőtestvéreket vártak november 17. és 21. között a balazséri Béthel Konferencia-központban megszervezett vegyeshétre.
Ez a hét is egy újabb alkalom volt arra, hogy a hétköznapokból kilépve Isten hívő népe megújuljon, és hitében megerősödjön; több mint 60-an éltek a lehetőséggel.
Az előadások is azt szorgalmazták – ahogy a hét mottója is: „Épüljetek fel lelki házzá! (1Pét 2, 5) –, hogy igazi, erős, sziklaszilárd közösségek jöjjenek létre a gyülekezeteinkben. A délelőtti előadások a közösségi élet megnyilvánulásairól szóltak: mi jellemzi az igazi közösséget, mi rombolja, mi a feladata, hogyan tud épülni… A délutáni órákban a hívő ember nélkülözhetetlen tulajdonságai – az engedelmesség, alázat, szeretet, hála – kerültek a középpontba, melyekkel hasznos tagja lehet egy közösségnek. Az esti evangelizációk során is hangsúlyossá vált az építés és az épülés gondolata, melyeknek egymással egyensúlyban kell lenni.
A csendeshét szervezői most is nagy hangsúlyt fektettek a közös imádságra, emellett hosszú beszélgetésekre, áténekelt éjszakákra és a parázs vitákra is bőven jutott idő. Szanyi György lelkipásztort (Borzsova és Halábor), az alkalom egyik vezetőjét arról kérdeztük, minek tudható be, hogy ennyien vágynak ilyen alkalomra.

– Aki egyszer részt vesz egy ilyen csendeshéten, az mindig visszavágyik. Egy héten keresztül békesség van, nincsenek családi gondok, hallható az ige… A terheket letéve Isten elé állhatunk: itt vagyok, hogy formálj. Olyan ez, mint amikor az Úr Jézus felvitte Pétert, Jakabot és Jánost a megdicsőülés hegyére. És így jó lenni! Amikor hazamennek, ők is szinte sugároznak…
Az alkalom szolgálattevői voltak még: a csendeshetet szervező Harsányi Béla, izsnyétei lelkipásztor, Szántó János, Bereg megye esperese, Tóth László nagyberegi lelkész, Radvánszky Ferenc bótrágyi és kaszonyi lelkipásztor, Dancs Róbert munkácsi lelkész.
s.k.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.