Épüljetek fel lelki házzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-06-27 - 01:54

Fiatalokat és időseket, férfiakat és nőtestvéreket vártak november 17. és 21. között a balazséri Béthel Konferencia-központban megszervezett vegyeshétre.

Ez a hét is egy újabb alkalom volt arra, hogy a hétköznapokból kilépve Isten hívő népe megújuljon, és hitében megerősödjön; több mint 60-an éltek a lehetőséggel.

Az előadások is azt szorgalmazták – ahogy a hét mottója is: „Épüljetek fel lelki házzá! (1Pét 2, 5) –, hogy igazi, erős, sziklaszilárd közösségek jöjjenek létre a gyülekezeteinkben. A délelőtti előadások a közösségi élet megnyilvánulásairól szóltak: mi jellemzi az igazi közösséget, mi rombolja, mi a feladata, hogyan tud épülni… A délutáni órákban a hívő ember nélkülözhetetlen tulajdonságai – az engedelmesség, alázat, szeretet, hála – kerültek a középpontba, melyekkel hasznos tagja lehet egy közösségnek. Az esti evangelizációk során is hangsúlyossá vált az építés és az épülés gondolata, melyeknek egymással egyensúlyban kell lenni.

A csendeshét szervezői most is nagy hangsúlyt fektettek a közös imádságra, emellett hosszú beszélgetésekre, áténekelt éjszakákra és a parázs vitákra is bőven jutott idő. Szanyi György lelkipásztort (Borzsova és Halábor), az alkalom egyik vezetőjét arról kérdeztük, minek tudható be, hogy ennyien vágynak ilyen alkalomra.


A teljes hír megtekintése