Hirdesd az Igét!

2008. Oct 09., szerző: Adminisztrátor

Ha az utcai evangelizáció kifejezést hallom, olvasom valahol, mindig eszembe jut Adrian Plass Kegyes kétbalkezes naplója c. könyvének az a részlete, amikor a főhős egy, a nyílt bizonyságtételről szóló igehirdetés után csillogó szemekkel a prédikátor minden szavára figyel, és azzal mélységesen egyetért. Aztán mikor az alkalom után a gyülekezet vezetője utcai evangelizációra kér önkénteseket, összehúzza magát és próbál észrevétlen lenni (végül mégis jelentkezik).

Sokszor viselkedünk mi is így. Valahogy a legtöbben hallgatni, egyetérteni, lelkesedni jobb szeretünk, mint tenni valamit. A legtöbben – mert vannak azért az Úrnak bátor szolgái is. Ennek a bizonyítéka volt a 2008. szeptember 28-i gáti utcai evangelizációs alkalom.

A verőfényes vasárnap délutánon 200-300 ember gyűlt össze az alkalomra a falu kultúrháza előtti kis téren. Az eseményen fellépett a Hajnalcsillag keresztyén ifjúsági együttes, bizonyságot tett Barta István derceni kántor, az igét id. Pocsai Sándor, csongori lelkipásztor hirdette, utána pedig a mezővári ifjúsági csoport elgondolkodtató pantomim előadását tekinthették meg az egybegyűltek.

De hadd írjak Önöknek azokról is, akik szóban talán nem tettek bizonyságot, de másképp igen. Először is ott voltak a gyülekezet azon férfitagjai, akik a padokat, székeket hordták ki a levegőre, ill. pakolták el az alkalom után, valamint mindazok, akik ott létükkel tettek csendes bizonyságot arról, hogy a vasárnap délutánt nem csak a televízió előtt, vagy a lócán ülve lehet eltölteni. Sőt, egy Krisztust szerető embernek nem is ott kell!
Az esemény minden jelenlévő, idős és fiatal számára tartogatott érdekességet. A fiatalabbak talán a pantomim előadást élvezték a legjobban, az idősebbek a prédikációt és bizonyságtételt, a Hajnalcsillag előadásáról pedig mindenkitől csak elismerő szavakat lehetett hallani. És azok is épültek ezen az alkalmon, akik a templomba nem, de erre az eseményre eljöttek. Egyesek tudatosan, néhányan pedig a szomszédos bárokból keveredtek oda.
Eszembe jutottak Pál apostol Timótheushoz intézett szavai:
„…hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő…” (2Tim 4, 2/a)
Remélem sok hasonló bátor kezdeményezés fog még születni a kárpátaljai gyülekezetekben Isten országának épülésére és dicsőségére!

Harsányi Andrea

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Képsorozat