Ballagás a Nagyberegi Református Líceumban

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-07-03 - 04:28

„Ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek!” – A Nagyberegi Református Líceum 15. ballagási ünnepsége kezdődött Pál apostol szavaival (Fil 2, 2), melyet vezérigéül választott az intézmény végzős osztálya.



Május 29-én 25 diák egyenes gerinccel, méltósággal tett bizonyságot szüleik, tanáraik, a meghívott vendégek előtt hazaszeretetről, barátságról, az Úrhoz való tartozásról; tanúságot arról, hogy a református líceumok olyan felkészítést adnak az életre, amit kevés kivétellel más tanintézményben nem kaphatnak meg: krisztusi értékrendet.



Az ünnepi istentiszteleten Tóth László lelkész-igazgató szintén a Fil 2, 2-t emelte ki. Arról szólt, hogy Krisztus nélkül lehetetlen eleget tenni ennek a felszólításnak. Amikor előjön az emberi, szívünkből az ó-ember, a saját javát akaró, saját hasznát néző, minden összeomlik. És még az egymást legjobban szerető emberek is tudnak egymásnak fájdalmat és sebet okozni. Pál arra biztatja az első gyülekezetet, hogy legyen olyan tekintély az életükben, mely előtt mindnyájan térdet tudnak hajtani.


A teljes hír megtekintése