Evangelizációs esték a beregszászi főiskolán

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-07-03 - 00:34


2010. április 12-15. között evangelizációra került sor a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán.



Az alkalmat Maksai Attila beregszászi beosztott-, főiskolai lelkész szervezte. Az igét Tóth Tamás, sátoraljaújhelyi beosztott lelkész hirdette. Az alkalmakat 80-100 fiatal látogatta. Az éneklést dicsőítő csoportok vezették: az Antal házaspár, a Siloám együttes, a főiskola kórusa, és az Ébredés együttes. A lelki táplálék után szeretetvendégség várta az egybegyűlteket.


Az evangelizációs alkalmak előtt lehetőség nyílt arra, hogy többen átéljék a láthatatlan színház nyújtotta katartikus élményt. A színházi előadásokon a résztvevő bekötött szemmel élhet át hétköznapi vagy kevéssé hétköznapi szituációkat, jelen esetben a születéstől a halálon keresztül egészen a feltámadásig. A „néző” szó szerint bőrén érzi, érzékszervein keresztül tapasztalja a történteket. Olyan kapu ez a színház, hogy a rajta való átlépés befelé és felfelé vezet.


Ezen a teremtett világon minden Istenről és az Ő hatalmáról beszél, minden Őt dicsőíti, minden engedelmeskedik neki, de van valaki, aki makacsul lázad és vakon rohan a veszedelembe, mit sem törődve Teremtőjével, ő az ember.



A teljes hír megtekintése