Harangszentelés Aklihegyen

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-06-29 - 16:24

„Jöjjetek hozzám…”

Aklihegy. Kedves hely ez a fiatalok számára, hisz az itt évenként megrendezett ifjúsági táborokban sokan tértek meg, fogadták szívükbe Jézust. De kedves az idősebb nemzedék számára is, hisz a történelmi egyházak által létesített, 1995-ben átadott ökumenikus templomban ők is hálát adhatnak Istennek a még mindig tartó kegyelemért. Együtt imádkozhatnak itt reformátusok, görög és római katolikusok egyaránt. A templom harangja mindenkit Isten közelébe hívogat.

Harang. Amikor felépült Istennek háza Aklihegyen, az addig a temetőkertben lévő harangot vitték át oda, hogy hallják a hívek annak hívogató hangját. De a falu népének hiányzott a megszokott, a temetőkertben addig megszólaló harang szava. Hála Istennek, július 5-én újra megcsendült a harang Aklihegy temetőkertjében, ami Orosz József polgármester reménye szerint is a megbékélést, az összetartozást, a hitet és a reményt fogja erősíteni.

A harang hív mindnyájunkat. Halljátok meg azt, jöjjetek Istenhez! Ezt hirdették szavalataikkal a helybéli óvodások és a Tivadarfalvai Református Líceum egykori diákjaiból verbuválódott együttes tagjai is.


A teljes hír megtekintése