Tanévzáró istentisztelet és akadémiai közgyűlés

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-06-29 - 16:25

a Sárospataki Református Teológiai Akadémián


2009. június 27-én 13 órától tartotta ünnepélyes tanévzáró istentiszteletét és akadémiai közgyűlését a Sárospataki Református Teológiai Akadémia.




Ezt megelőzően az első lelkészképesítő vizsgát tett hallgatók és a katekéta-lelkipásztori munkatárs szakon sikeres záróvizsgát tett hallgatók az iskolakertben gyűltek össze, hogy fát ültessenek önmaguk emlékeztetésére, az itt maradók bátorítására és gazdagítására. A végzett hallgatók búcsúztatása és búcsúzása szintén hagyományosan a Kollégium árkádja alatt történt, ahonnan közösen vonultak át utoljára együtt a sárospataki gyülekezet templomába.

Kárpátalját különösen is érintette ez az esemény, hiszen ezen a tanévzárón kaptak oklevelet azok a kárpátaljai lelkipásztori munkatársak, akik három évvel ez előtt kezdték el tanulmányaikat a teológián, és ebben az évben tettek sikeres záróvizsgát. A beregszászi gyülekezetből Barna György, Gogola István, Krémer István és Samók Attila presbiterek, Csernyiga Gyula a Nagyberegi Református Líceum nevelőtanára, Fodor Natália derceni hitoktató, Kiss Gabriella katechéta szakos hallgató Jánosiból.


A teljes hír megtekintése