Krisztus feltámadt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt

2013-06-29 - 00:15

Minden kedves látogatónak áldott húsvétot kíván a Kárpátaljai Református Egyház!



 


Jöjjetek hívek, hajtsatok fejet előtte! „Ha pedig Krisztus fel nem támadott, akkor hiábavaló a mi prédikálásunk, de hiábavaló a ti hitetek is… Ámde Krisztus feltámadott a halottak közül, zsengéjök lõn azoknak, kik elaludtak. (1Kor 15, 14. 20.)



Isten kegyelméből ebben az esztendőben eljött húsvét ünnepe. A győzelem, a világosság, a teljes öröm ünnepe. Isten kegyelméből felfoghatjuk Jézus Krisztusnak, Megváltó Urunknak hatalmát, nagyságát. A húsvét ezért számunkra, keresztyének számára a dicsőséges győzedelmes evangélium hírdetését jelenti. A Győztesnek köszönhetően magnyílt a menny, a Benne hívő megmenekül a haláltól és az enyészettől. Krisztusé pedig a dicséret és magasztalás, mert legyőzvén a halált elfoglalta az Őt megillető helyet. Ő a Királyok Királya, a Mindenható Úr, aki a mi Urunk is és oltalmazónk.

„Bízzatok, én meggyőztem a világot” – mondta a mi Urunk a tanítványoknak (Jn 16, 33), megtelve kimondhatatlan, felfoghatatlan szeretettel a teremtményei irányába. Meghalt bűneinkért és „feltámadt a mi megigazulásunkért” (Róm 4, 25). Ő lett az új Ádám, hogy akik benne hisznek, újra Isten népe lehessenek, örökösök. 



 


A teljes hír megtekintése