A KMNE ünnepi díjátadóján

2024. Mar 17., szerző: Adminisztrátor

„Annak a nemzetnek van jövője, amely biblikus értékeket tart szem előtt és arról nem csak beszél, hanem meg is éli.” - Zán Fábián Sándor

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete „Talpra magyar!” címmel kézműves- és alkotói pályázatot hirdetett a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából, melynek díjátadó ünnepségére március 15-én került sor a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházban.

 

A díjátadó kezdetén Zán Fábián Sándor a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke kért áldást a jelenlévőkre:

 

„Mennyei Atyánk, Felséges Istenünk, aki nemzedékről nemzedékre megtapasztaltattad kegyelmedet és szeretetedet a Te magyar népeddel, hálásak vagyunk azért, hogy megőriztél bennünket, megőrizted elődeinket és bennünket is gondviselő szeretetteddel vettél körül és mind a mai napig megtartottál. Kérünk, fogadd a mi imádatunkat, köszönet-mondásunkat és kérünk hallgasd meg a mi kérésünket. Áldást kérünk a családokra, áldást kérünk a nemzetünkre, áldást kérünk a mai rendezvényünkre, hogy mind a Te nagy neved dicsőségét szolgálja és a mi javunkat, felebarátaink javát. Kérünk, Téged, Jézus Krisztusért hallgasd meg a mi imádságunkat és ajándékozz meg bennünket szeretetteddel és békeségeddel. Ámen. „

 

A pályázatra több mint 140 családból, több mint 160 pályamű érkezett. A díjátadón az első helyezettek be is mutathatták tudásukat, így, volt, aki énekelt, szavalt vagy citerázott.

 

A rendezvény után Zán Fábián Sándor elmondta, hogy hálás azért, hogy Kárpátalján magyar nagycsaládok vannak, akik áldásként tekintenek a gyermekekre, nevelik és tanítják őket. Mint mondta, ez rendezvény arról tesz tanúbizonyságot, hogy a gyerekek a nagycsaládokban nevelést, kellő figyelmet kapnak.

 

A püspök úr szavai szerint: „a több mint 140 családból származó gyerekek pályamunkái  hatalmas érték, mert nem mindegy, hogyan nőnek fel ezek a gyerekek, nem mindegy, hogy milyen ismeretekkel rendelkeznek. Megismerik- e egyáltalán és ragaszkodnak-e a nyelvükhöz, a kultúrájukhoz, a múltjukhoz. Igaz már évtizedek teltek el a szabadságharc óta, de a szívében őrzi a nemzet a szabadság vágyát, tudatát és azokat a küzdelmeket, amelyeket mindennap meg kell vívni. Ezek a szülők, akik ide hozták gyermekeiket, akik felkészítették őket, mindennap harcolnak a globalista eszmék ellen, harcolnak a beolvasztó erők ellen, amely, mint ordító oroszlán jár szerte és megpróbálja elnyelni az embereket.”

 

Zán Fábián Sándor hangsúlyozta, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, itt, Kárpátalján, keresztény értékőrző szervezet, a tagcsaládok úgy is élnek, úgy is nevelik a gyerekeket. „Én hiszem azt, hogy annak a nemzetnek van jövője, amely biblikus értékeket tart szem előtt, arról nem csak beszél, hanem meg is éli. A kárpátaljai magyar nagycsaládosok ma is ezt teszik, hittel a nemzetért és a szabadságért.” - mondta el a püspök úr.

 

Tarpai József, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének elnöke elmondta, hogy a nemzeti ünnepek nagyon fontosak a szervezet életében, hiszen az egyesület egy érdekvédelmi szervezet, a magyarságot, a kereszténységet, és a nagycsaládot, a gyerekek elfogadását támogatja. Épp ezért, a nemzeti ünnepek alkalmával mindig alkotó pályázatot hirdetnek és nagyon fontos számukra, hogy minden programot imával kezdjenek.

 

A pályázatban részvevő családok ajándékcsomagban részesültek, melyek összeállításához többek között a történelmi egyházak is hozzájárultak, így a Kárpátaljai Református Egyházkerület is.

 

Mint ahogy azt Zán Fábián Sándor, a KRE püspöke elmondta, ez egy elismerés a gyermekek számára és Kárpátalján a református egyház, a történelmi egyházakkal együtt fontosnak tartja, hogy a gyermekek jutalomban részesüljenek, örüljenek, amikor kézbe veszik a kapott ajándékot, legyen szó akár édességcsomagról vagy olyan eszközökről, amelyek segítségével kibontakoztathatják kreativitásukat. 

Bekfi Mária

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.