„Mi adunk nektek vesszőt, ti faragjatok belőle nyilat”

2024. Feb 29., szerző: Adminisztrátor

– hangzott el Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspökének üzenete annak a négy fiatalnak, akik teológia- és vallástanári szakon szeretnének tovább tanulni.

Ma került sor az alkalmassági meghallgatásra a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöki hivatalában, mely során az egyházkerület felvételi bizottsága előtt számoltak be tudásukról és elhivatásukról azok, akik Kárpátaljáról a teológiai és vallástanári szakra jelentkeznek.

Mezőváriból, Mezőgecséből, Tiszaújlakról és Nevetlenfaluból érkeztek a fiatalok. Hárman a Sárospataki Református Hittudományi Egyetemen szeretnének tovább tanulni, egy diák pedig a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen.

 

Két hölgy és egy úriember a lelkészi hivatást választotta, egy fiatal hölgy pedig vallástanár szeretne lenni.

 

A felvételi bizottság meghallgatása után hirdették ki a döntést, melyet Zán Fábián Sándor püspök úr ismertetett.

 

Mint az elhangzott:

A meghallgatáson részt vett: Vári Vivien, Gábor Fanni, Fancsiki Emília és Petrusinec Sámuel.

A bizottság tagjai: az egyházkerület püspöke, főgondoka, főjegyzői, a megyék esperesei és főgondnokai voltak.

A püspök úr elmondása szerint, látják a fiatalok elhivatását, ami elindította őket erre az útra. Azonban felhívta a figyelmüket arra, hogy a felvételi vizsga nagy felkészülést, nagy odafigyelést igényel, amiben természetesen az egyházkerület is segít, minden tájékoztatást megad majd számukra.

Zán Fábián Sándor örömmel jelentette be, hogy mind a négyen a kívánt oktatási intézménybe kaptak támogatási nyilatkozatot az egyházkerület vezetésétől.

A püspök úr beszédében elhangzott: „ Isten áldását kérjük az életetekre erre az életútra, amelyre most indultok el és azt kívánjuk, hogy Isten kezében alkalmas eszközökké váljatok az Ő országának az építésére. Amikor engem küldtek ki 1990-ben, akkor Forgon Pál püspök úr azt mondta a teológia előtt a beregszászi templomban: Mi adunk nektek vesszőt és ti faragjatok belőle nyilat. Így tekintettek akkor ránk. Mi úgy tekintünk rátok, hogy Istennek értékes kincsei vagytok, akiket Ő formálni kíván, hogy alkalmasak és készek legyetek az Ő nevéről vallást tenni alkalmas és alkalmatlan időben. Az Úr áldjon meg titeket.”

Az alkalmat a püspök úr imádsággal zárta:

Felséges Istenünk! Köszönjük, hogy Neked élő egyházad van és ebben az élő egyházban, élő ige van és életeket mentesz és hívsz el a Te szolgálatodra. Hálásak vagyunk a fiatalokért, hálás vagyunk mindazokért, akik meghallották a Te szavadat és engedelmeskednek a Te akaratodnak.

Kérünk Téged, Te áldd meg mind a négy diákot, mind a négy családot, ahonnan indulnak és azokat az intézményeket, ahová készülnek, hogy ott, a Te akaratod szerint tanulhassanak és mindazt, amit meg kell tanulniuk megtanulják és mindazt, amit meg kell hallaniuk, meghallják és amit el kell engedniük, eltudják engedni, hogy Te légy nekik mindenkor, mindenekben az első, akiről vallást tesznek és akinek szolgálnak. Így kérünk téged, Felséges Urunk, hogy áldd meg a négy fiatal életet a Te igéd és lelked vezetésével. Jézus Krisztusért, kérünk, hallgass meg minket. Ámen.

A jelentkezőkkel készült interjút ITT hallgathatják meg.

Bekfi Mária

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.