Találkozó a történelmi egyházak vezetőivel

2023. Dec 12., szerző: Adminisztrátor

A beregszászi református templomban fogadta a Kárpátaljai Református Egyház püspöke, Zán Fábián Sándor a római- és görögkatolikus egyház fejével azt az európai parlamenti nagyköveti delegációt, mely december 11-én Beregszászban járt. A vendégeket a Beregszászi Református Gyülekezet kamarakórusa köszöntötte énekkel.

Az EU diplomáciai képviselői, mint Katarina Maternova, az Európai Unió ukrajnai nagykövete mellett jelen voltak többek között Ausztria, Belgium, Ciprus, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Olaszország,  Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Szlovénia  és Románia nagykövetei.

Zán Fábián Sándor a KRE püspöke beszámolt a diplomaták előtt a KRE munkájáról, melyek a szociális területeket is érintik, bemutatta a kárpátaljai magyar református közösség mindennapjait, szeretetszolgálati küldetésének teljesítését, hangsúlyozta a gyülekezetek kitartását, misszióját, a háború kitörése előtt és után egyaránt.


A másik két történelmi egyház vezetője szintén bemutatta közösségi életének működését, említve az utóbbi évek nehézségeit.

A diplomaták ezután folyatták tájékozódó körútjukat a város más intézményeiben.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.