Szeverényi János missziói lelkész igehirdetése Kisgejőcön

2023. Oct 03., szerző: Adminisztrátor

Evangelizációs csendes délutánt tartottak a kisgejőci református gyülekezetben. Az összejövetelen Szeverényi János missziói lelkész fejtette ki gondolatait arról, mi az ember feladata a világban és mennyire fontos a család egysége, hitünk megőrzése.

Szeverényi János országos evangelizációs és missziói lelkész, az Evangélikus Missziói Központ igazgatója. A lelkipásztor igyekszik eleget tenni minden meghívásnak, ami a gyülekezetek részéről érkezik hozzá evangelizációs alkalmak megtartására. Gyakran határon túli magyar közösségekben is szolgál. Kárpátalján nem először járt, rendszeres vendég e vidéken. Legutóbb Nagydobronyban tett szolgálatot a Kárpátaljai Református Egyházkerület által szervezett csendesdélutánon, ahol a helyi református lelkipásztorok számos, külföldről érkező prédikátorral imádkoztak együtt a háború nehézségeit megélő családokért.

– Egy háborúban álló országba lépve nyilván bennem is van egy kis szorongás. S bár Kárpátalja a béke szigete, azért itt is észlelhetők a háború nyomai. Ilyenkor van a leginkább szükség az Isten igéjére, amikor az emberek félnek és számos gond terheli az itt élők mindennapjait. Sokan a hitük ellenére is belefáradtak az életbe, és reménytelennek érzik helyzetüket. Ezért is kiemelten fontosak az ilyen alkalmak, hogy találkozzunk, erősítsük egymást – nyilatkozta lapunknak Szeverényi János.

A missziói lelkész ezúttal Györkéné Csákány Marianna kisgejőci kántor és Nagy István helyi lelkipásztor meghívására érkezett ismét Kárpátaljára. Mivel a Kárpátaljai Református Egyházkerületben 2023 a reménység éve, ezért az esemény témája a család reménysége volt.


– A férfi, a nő, a házasság, a család, a nemzet, a hit megítélését a mai kor embere megkérdőjelezi, kineveti vagy tudomást sem vesz róla, és saját megítélése szerint éli az életét. Mi azonban itt vagyunk, számunkra kiemelt fontossággal bírnak e dolgok és a Szentlélek vezérlésével védenünk kell, ragaszkodnunk kell hozzájuk – fogalmazott a lelkipásztor, aki az Efézusbeliekhez írt levél 5. fejezetéből olvasott fel egy részletet, mely a házasság szentségét, a férfi és a nő viszonyát írja le. Az igerész legfőbb tanítása, hogy a házastársak úgy szeressék egymást, ahogyan Krisztus is szereti az egyházat. Az asszonynak engedelmeskednie kell férjének, mint az Úrnak, s a férfiak úgy szeressék feleségüket, mint önmagukat.

A Budapestről érkezett prédikátor hangsúlyozta, egy olyan korban élünk, amikor az Isten által egybekötött dolgok szétesnek. Azt kívánta a kisgejőci református gyülekezet tagjainak, hogy bár nagy a kísértés, tartsanak ki. Ne adják fel, biztassák egymást, a nehézségek közepette a Bibliában, az imádságban leljenek vígaszt.

Varga Brigitta (Kisgejőc) Forrás:KISZó  

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.