Kárpátaljai gyermektáborokat támogat a Magyar Református Szeretetszolgálat

2023. Aug 22., szerző: Adminisztrátor

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén hét tábor megszervezését támogatja összesen nyolc és fél millió forinttal. A nyári kikapcsolódáson négyszázötven hátrányos helyzetű, árva és félárva gyermek vehet részt, akiknek másként erre nem lenne lehetőségük – mondta Katona Viktória, a szeretetszolgálat ügyvezető helyettese, határon túli szolgálatokért felelős lelkipásztor.

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) által támogatott alkalmak a Beregi, a Máramaros-Ugocsai és az Ungi Református Egyházmegyék, az Élim Hetyeni Napközi Otthon, a mezővári Nefelejcs Gyermekrehabilitációs Központ, a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon és a Sámuel Alapítvány szervezésében valósulnak meg.


Augusztus 15-én Katona Viktória, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető helyettese, határon túli szolgálatokért felelős lelkipásztora ellátogatott a Beregi Református Egyházmegye ifjúsági táborába – olvasható az MRSZ Facebook-oldalán. Úgy fogalmazott: „Ebben a táborban hátrányos helyzetű, árva és félárva gyermekek vesznek részt, akiknek másként erre nem lenne lehetőségük.”

„Amellett, hogy jobban megismerhetik az Úr Jézus Krisztust, lelkileg is töltekezhetnek, játszva tanulhatnak, és barátokra tehetnek szert. Ott tartózkodásom alatt éppen légiriadó volt. Ennek a feszültségnek a lenyomata egyaránt érezhető a felnőttek és a gyermekek életében. Ezekben a helyzetekben segít a közösség, így könnyítve a félelmeiken. A táborok jó helyszínt biztosítanak arra is, hogy kicsit elfelejtkezzenek magukról és gyógyuljanak” – mondta el a lelkipásztor.

reformatus.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.