Felnőttkonfirmáció Beregardóban

2023. Aug 22., szerző: Adminisztrátor

„Aki vallást tesz rólam…” 

A konformáció a kereszteléskor megköttetett szövetség megerősítése a Szentháromság Istennel, és egyben elköteleződés Jézus Krisztus és az egyház felé. A református egyház hitgyakorlatában a fiatalok 14-15 éves korukban konfirmálnak. Ám az elmúlt rendszerben tiltották az ifjúsággal való hittanfoglalkozásokat, a konfirmációoktatást, a konfirmálást, így nagyon sokan a mostani felnőtt gyülekezeti tagok közül ezt nem tehették meg. Ennek pótlására nyújt lehetőséget a felnőtt konfirmációs képzés, ám a konfirmáltak is felfrissíthetik tudásukat s megerősíthetik egykor tett fogadalmukat.

A beregardói református templomban augusztus 20-án, az úrvacsorát megelőzően öt felnőtt tett fogadalmat a mindenható Isten és a gyülekezet előtt, vallották meg a Jézus Krisztusba vetett hitüket. Balázs Antal lelkész hangsúlyozta, hogy a felnőtt konfirmáció áldott lehetőség arra, hogy az elkötelezett hívő emberek vallást tegyenek hitükről, és szent fogadalommal elkötelezzék magukat a hívő életre. Miért fontos ez? Mert „Aki vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt” (Mt 10, 32).


A fogadalomtételt követően a lelkész egy-egy ige kíséretében kért áldást a hitvallók életére, majd így imádkozott: „Örökkévaló és mindenható Isten, aki kegyelmesen ígérted nekünk a víztől és a Lélektől való születés csodáját és bűneink bocsánatát, erősítsd meg gyermekeidet, akik most nevedről vallást tettek. Ajándékozd meg őket Szentlelkeddel. Add, hogy növekedjenek a kegyelemben és a mi Urunk Jézus Krisztus ismeretében. Könyörgünk Hozzád, hogy a Lélek ajándékai adassanak nekik bőségesen. Töltsd el őket kegyelmeddel, hogy egész életüket, testüket, lelküket, egész valójukat, mint okos istentiszteletüket, odaszánják neked tetsző áldozatul”.

Úgy legyen!

Marton Erzsébet

karpatinfo.net


A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.