Testvéri látogatás

2022. Dec 30., szerző: Adminisztrátor

2022. decemberének utolsó előtti napján a Magyaroszági Református Egyház zsinati elnöksége, Balog Zoltán lelkészi elnök, valamint Molnár János főgondnok tettek látogatást Kárpátalján. Őket kísérte el Czibere Károly az Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványának elnöke, valamint Katona Viktória az MRSZ ügyvezető igazgató helyettese. A találkozó a Kárpátaljai Református Egyház beregszászi székhelyű püspöki hivatalában vette kezdetét, ahol az egyházi vezetők értékelték az elmúlt időszak együttműködését, valamint szó esett a jövőbeni tervekről is. A magyarországi egyházi vezetők célja ezen látogatás által is jelezni, hogy a kárpátaljai református közösség nincs egyedül, mellettünk állnak a bajban.


Czibere Károly elmondta milyen hatalmas összefogásnak lehetett tanúja az elmúlt évben, hiszen a magyarországi református gyülekezetek nem csak imádságban, de anyagi és eszköztámogatásukkal is tanúságot tettek arról, hogy a kárpátaljai testvérek fontosak számukra. Több olyan gyülekezetről is tud, ahol ebben az évben az istentiszteletek alkalmával eléneklik a kárpátaljai reformátusok himnuszát, a Mindig velem, Uram kezdetű éneket, - mondta az elnök.


A küldöttség a délután folyamán látogatást tett a KRE Diakóniai Központja által fenntartott krízisközpontban, ahol menekült családokkal beszélgettek.

Ezek után a Sámuel Alapítvány munkácsi családjával találkoztak. A Baksa család gyermekeit megajándékozva a család hétköznapjairól kérdezték őket.


A mezővári lelkészt, Menyhárt Istvánt és családját meglátogatva tájékozódtak a kárpátaljai lelkészek hétköznapjairól.


Balog Zoltán elmondta, hogy a Magyarországi Református Egyház szívén viseli a kárpátaljai reformátusok sorsát, s igyekszik minden tőle telhetőt megtenni, hogy mind fizikailag, mind pedig lelkileg megerősödve kitartson az itt élő hívő nép.

Zán Fábián Sándor a Kárpátaljai Református Egyház püspöke megköszönte a testvéri látogatást. Hálás azért, amit az elmúlt évben segítségként tapasztalhattunk itt Kárpátalján, hogy magyarországi testvéreink nem csak anyagi terheinket tartják szem előtt, hanem a lelki tamogatás fontosságát kiemelve megköszönte az imádságokat, azt, hogy ezt nem csupán vezetői szinten tapasztalhatják a kárpátaljaiak, hanem a gyülekezeti kapcsolatokban is.

kresajto

fotó: Fábián Zoltán

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.