Nefelejcs-programok nyári élményhete

2022. Aug 03., szerző: Adminisztrátor

A Magyar Református Szeretetszolgálat támogatásával egy egészhetes kiránduláson, ún. napközis-táboros alkalmakon vehettünk részt a Mezővári „Nefelejcs” Fogyatékkal Élők Oktató-Fejlesztő Központjának gyermekeivel.

Ez azt jelenti, hogy a fiataljaink számára július utolsó hetét sokkal színesebbé, érdekesebbé, változatosabbá tudtuk tenni.

 

Hétfőn két busszal érkeztünk meg a Makkosjánosi határában fekvő Dino-parkba, amelynek tulajdonosa a 28 fős társaság számára ingyen belépőket biztosított. A délután pedig beregszászi fagyizással, sétával, fornettizéssel telt.

 

Kedden a Perényi Kultúrkúriában folytattuk tevékenységünket, részt vettünk egy kézműves, hagyományőrző, népzenei foglalkozáson. A gyerekek citeráztak, táncoltak, énekeltek, kézműveskedtek, kipróbálták a játszóteret, sőt, még labdacsörögét is sütöttek. Hatalmas élmény volt ez is számukra.

 

Szerdán strandolás következett az Alexandria Vendégházban, Beregszászon. Ide főleg a kisebbeket vittük, mivel a nagyok már korábban részt vettek egy hasonló programon Beregdédában. A fürdőzés egészen délután 5 óráig elhúzódott, nagyon élvezték a gyerekek a vizet, a csúszdákat. Az ebèd, a fagyizás is megoldható volt helyben, mindenki talàlt kedvére való finomságokat. 

 

Csütörtökön aztán ellátogattunk a beregszászi Mustang sportcentrumba. Megtekintettük a konditermet, a gyerekek kipróbálták a gépeket, minden kérdésükre választ kaptak az edzőterem vezetőjétől, kipróbálhatták magukat, megnézték a lovakat, aztán közös ebéddel, illetve fagyizzással zárult a délután.

 

 Pénteken a mozgás és a sport került előtérbe. A „Nefelejcs” területén különböző akadály-, ügyességi pályákat készítettünk elő a gyerekeknek, amelyeket vizes játékokkal, valamint vetélkedőkkel bővítettünk ki. A napot, illetve a hetet pedig szalonna-és pizzasütéssel zártuk.

Ezeknek a gyerekeknek a központban töltött napok felérnek, egy egy kirándulással. Ők nagyon sokszor csak ide, hozzánk mozdulnak ki otthonról. Ezért nagyon örültünk ennek a felajánlásnak, és úgy akartuk megszervezni a hetet, hogy valóban nagyon sok élménnyel gazdagodjanak a fiataljaink, amelyek egészen kitartanak a szeptemberi újraindulásunkig.

Nagyon nehéz a jelenlegi helyzet. Mi is megpróbáljuk segíteni a családokat élelmiszercsomagokkal, bármit, amit kapunk, küldjük is tovább oda, ahol szükség van rá. Nekünk is vannak nehéz napjaink az intézményben, de az apró örömök mindig előre visznek bennünket. Nem tudjuk, hogy a jövőben mi vár ránk, azonban mi mindig bizakodunk benne, hogy Isten megkönyörül rajtunk és velünk marad. Ugyanakkor hálásak vagyunk mindenért, amink megvan, azért, hogy gondolnak ránk és rajtunk keresztül az általunk gondozott gyermekekre.

Isten áldja meg minden segítő szándékú ember életét!

A központ minden gyermeke és családja nevében köszönjük a Magyar Református Szeretetszolgálat nagylelkű támogatását.

 

Zán Fábián Judit

intézményvezető

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.