Nyári alkalmak a KRE gyülekezeteiben

2022. Jun 23., szerző: Adminisztrátor

A Kárpátaljai Református Egyházkerület gyülekezeteiben elindultak a nyári gyermekprogramok. A legtöbb gyülekezeti közösség a KOEN alapítvány által előre kidolgozott vakációs bibliahét programját valósítja meg.

Hála Istennek, tapasztalataik szerint a gyermekek vágynak, jönnek, örömmel vesznek részt az alkalmakon. Sok gyülekezetben tapasztalható az is, hogy a megszokott munkatársakhoz csatlakoznak a gyülekezet konfirmandusai, akik segítik a gyermekek közötti missziós munkát.

Azokban a református egyházközségekben, ahol a háború miatt menekült családokat szállásoltak el vagy támogatnak, ott az ide érkezett gyerekek is örömmel vesznek részt a programokban, találkoznak velük egykorúakkal, ismerkednek és kapcsolódnak a gyülekezeti élet ezen mozzanataiba.

Vakációs bibliahét a derceni református gyülekezetben

Isten áldása legyen minden gyermek életén, hogy meghallva az evangéliumot a szívükbe fogadják Isten szavát, mely békességet ad.

A KOEN idei programjának címe: RendezŐ, mely az ószövetségi Ézsau és Jákób történetét dolgozza fel.

Az ehhez kapcsolódó bemutató napokra már májusban sor került a KRE egyházmegyéiben, melyeken a KOEN kárpátaljai csapata bemutatta a hét előre elkészített programjának mozzanatait.

A részt vevő hitoktatók, gyermekmunkások ennek kézikönyvét és ötleteit vihették haza, ami alapján aztán mindenki a maga gyülekezetéhez szabva igyekezett minél inkább alkalmazni a hallottakat, látottakat.

A gyülekezeti fotókat a Kárpátaljai Református Egyházkerület facebook oldalán lehet megtalálni.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.